TRENDOVI

Top savjeti uz koje najdraže traperice traju duže

Kako održavati traperice?
Kako očuvati najdraže traperice? 
Svi mi znamo da se onaj par savršenih traperice ne dogodi tako često. To je rijetka ljubav na prvi pogled, a želimo da ta ljubav traje što duže. 

One su bezvremenske, mogu se nositi u raznim prigodama, kombiniraju se uz sve komade iz našeg ormara, i što je  najvažnije – stoje nam savršeno i u njima se osjećamo samouvjereno! Neutješni smo kad rok trajanja tog savršenog para prestane. Kako bi vaše najdraže traperice trajale duže potrebna je dodatna briga uz koju ljubav traje duže.

Kako očuvati najdraže traperice?
Trik za održavanje forme traperica
Kako bi spriječili širenje traperica na području struka, prije svakog pranja povucite patent i zakopčajte sve gumbove. Ako su vaše traperice preuske i želite ih ipak malo raširiti, nakon pranja ih osušite na zraku te preko mokre krpe pređite preko njih s parnom peglom. Kad ih slažete u ormar, nemojte ih stiskati jedne na drugu, ipak ostavite malo prostora da mogu slobodno disati.

Kako očuvati najdraže traperice?
Trik za očuvanje boje traperica
Naravno, posve je jasno – što manje perete traperice, to će boja biti postojanija. Kad primijetite da se počinju širit u struku, vrijeme je za pranje. No, kada ih perete, uvijek ih izokrenite naopako, perite u hladnoj vodi i koristite blagi deterdžent. Ostavite ih u vodi 45 do 60 minuta i nipošto ih nemojte trtljati. I bijele traperice perite na ovaj način, no kako biste se lakše riješili mrlja, možete ih prati u vrućoj vodi. Uvijek ih sušite na zraku, nikad u sušilici za rublje. Ako ih ne želite prati na ruke, birajte najblaži program s hladnom vodom.

Kako očuvati najdraže traperice?
Trik da traperice ostanu svježe
Kako biste bez dodatnog pranja osvježili svoje traperice za vrijeme tuširanja objesite traperice u kupaonici što bliže kadi ili tuš kabini te ih nakon toga ostavite da se osuše na zraku. Na taj način ćete se riješiti eventualnih neugodnim mirisa koje ste pokupili tijekom izlaska. Ako ste spremni za eksperimente, stavite traperice u plastičnu vrećicu i na dva dana ostavite u zamrzivaču.

M.D.
Foto: Instagram, Pexels
Objavljeno: 30.08.2016. u 13:54

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p