MODNI DODACI

Tražite idealni poklon za Majčin dan?

Pronađite ga u FREYWILLE Hommage a Claude Monet kolekciji

Ususret Majčinom danu, Freywille umjetnici svojim minijaturama od emajla oživljavaju najljepše cvijeće iz Monetovog rajskog vrta u Giveryju. Čaroliju seta Iris vjerno ističe novi editorijal nastao iz kreativne sinteze Petra Trbovića i fotografskog dvojca Decker i Kutić. Nebesko plavi tonovi besprijekornog Freywille dizajna utjelovljuju impresiju bajkovitog mjesta gdje duga dodiruje zemlju, baš kao što bezuvjetna ljubav majke dodiruje naše srce od prvog susreta s ovim svijetom.

Kolekcija Hommage a Claude Monet prva je iz opusa FREYWILLE minijatura inspiriranih majstorima slikarstva, a predivnom setu Iris uskoro će bečki umjetnici pridružiti cijeli impresionistički cvjetnjak: setove Giverny, Honfleur i Orangerie.

Claude Monet godinama je crpio inspiraciju u svom vrtu prosperiteta, mogućnosti i boja. Kroz slike je čeznuo prikazati „nedostižno", ljepotu upravo onog trenutka dok zaranja kistom u boju, dočarati istinsko ozračje stvarnosti. Poput svih velikana impresionizma, kao što su Renoir, Pissan i Cezanne, slikao je na otvorenom uz korištenje efekta prirodnog svjetla, igrajući se sjenama i refleksijom s namjerom stvaranja neuobičajenog pogleda na svijet. Naime, impresionizam donosi malu revoluciju u povijesti slikarstva jer slika prestaje biti samo kopija, ona postaje vizualna percepcija - impresija.

Novim setovima normandijske trilogije FREYWILLE umjetnici ponovno oduševljavaju, udahnjuju život Monetovoj percepciji te vjerno svojim minijaturama prenose ugođaj njegova vrta. Svi ljubitelji cvijeća, Monetovih remek djela i predivnog nakita u to će se moći uvjeriti od rujna ove godine i u zagrebačkom FREYWILLE butiku u Preradovićevoj 2.

 

photo: Freywille

 

Objavljeno: 06.05.2014. u 15:17
Tagovi: freywille, nakit

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p