TRENDOVI

U kojoj su godini žene najviše stylish?

Britansko istraživanje došlo je do zanimljivog otkrića
 
Britanska je agencija otkrila rezultate zanimljivog istraživanja koje bi nam moglo dati uvid u navike odijevanja žena i muškaraca.
 
Najzanimljiviji rezultat spomenutog istraživanja jest taj da žene vrhunac svog stilskog izričaja dosegnu u 30. godini života, dok muškarci, primjerice, taj isti vrhunac dosegnu nešto kasnije - s 36 godina. Zašto baš s 30, pitate se? Kao razloge britanska je agencija navela kako su to godine u kojima je većina nas već napredovala u svojoj karijeri do nekog stadija, što znači i deblji bankovni račun i mogućnost trošenja na odjeću te modne dodatke, a najstylish godini kumuje i samopouzdanje te generalno znanje o samom sebi, poput toga što nam pristaje, u čemu se osjećamo dobro, a u čemu baš i ne.
  
 
Istraživanje je, također, pokazalo i kako žena s 30 godina prosječno posjeduje 212 komada odjeće (prosječno 7 pari dizajnerskih cipela i 24 komada nakita) čija se vrijednost procjenjuje na £7,658. Što se muškaraca tiče, njihova garderoba na stylish vrhuncu s 36 godina košta prosječno £8,868. Zanimljiv je podatak i taj da čak 10% Britanki i Britanaca tvrdi kako je izgubilo neki komad odjeće ili nakita u požaru, poplavi ili je pak opljačkan. Zbog te statistike, mnogi su svoju garderobu odlučili osigurati.
 
Da je 30. najstylish godina potvrdile su i ispitanice u godinama od 31. do 50. koje su izjavile kako smatraju da su bile na vrhuncu stila upravo s 30. Eto, ako vam se ta prekretnica bliži barem se imate čemu veseliti, a ako ste ju prešle, zapamtite da je to samo statistika. 
 
   
T.L.
Foto: Collage Vintage
Objavljeno: 18.02.2016. u 12:26
Tagovi: stil, styling

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p