TRENDOVI

Uske hlače, 'mom jeans', gležnjače: Zbog ovih se modnih odabira Gen Z ruga milenijalcima

Tvde kako zbog ovih stilova izgledaju 'starije'

Moru "core" trendova koji iz dana u dan niču na TikToku sada možemo pribrojati i jedan inspiriran ni manje ni više nego - milenijalcima. Posljednjih tjedana su se brojni kreatori sadržaja koji dolaze iz generacije Z odlučili pozabaviti obrascima ponašanja koje povezuju s milenijalcima. Izdvojili su klipove s društvenih mreža u kojima milenijalci koriste "smiješne" glasove, afektiraju i rade grimase, nazvavši ovaj trend "millennial coreom".

Trendu se priključio i mladi komičar Mark Gaetano, čije je sadržaj u prošlosti nekoliko puta postao viralan zbog satiriziranja generacije, a popularnosti "millennial corea" svjedoči i činjenica da su videi su ovih hashtagom dosad generirali više od 23 milijuna pregleda na platformi. Očekivano, "millennial core" nije stao na ismijavanju ponašanja pojedinaca jer na red je uskoro došla i njihova odjeća. Poznato je kako su se milenijalci i ranije našli "na tapeti" zbog određenih modnih odabira, poput uskih traperica i razdjeljka na stranu, no sada se popis dodatno proširio. Influencerica korisničkog imena @indigotshai, koja je ustvari milenijalka, na TikToku je ovih dana prozvala pripadnike svoje generacije zbog stilskih izbora zbog kojih, kako tvrdi, izgledaju "staro".

@jimmycocoapuffs Istg they arent human and why are they obsessed with avocados? #foryoupage #fypシ #fyp #millennial #avocado #cringe ♬ QKThr - Aphex Twin

Indigo se u viralnom videu referirala na fotografiju žene odjevene u traperice "mom" kroja, džemper zataknut u hlače te niske gležnjače s potpeticama. "Ne mogu vjerovati da uopće moram ovo objašnjavati, ali prestanite. Samo u potpunosti prestanite s 'mom jeans'. Izgledaju sramotno. Ovaj look je bolno zastario. Prednji dio s ovim malim čizmama? Karen u nastajanju", zavapila je.

@indigotshai True Life: Becoming Karen 👖 #millenialhumor #microinfluencer #microinfluencertiktok #creatorfund #discoverunder1k #discoverunder5k #greenscreen ♬ original sound - Indigo ! 🇵🇸

Sljedećim je videom izazvala još veću pompu, istaknuvši još nekoliko "zastarjelih" stilova - uske hlače, filere za usne, gležnjače, pretjerano izvijene obrve, mačkaste olovke za oči i slip haljine. Video je pogledan više od 2,1 milijuna puta, a reakcije milenijalaca nisu izostale. "Zašto ne bismo izgledali kao milenijalci, budući da jesmo milenijalci? Žao mi je, ali ne želim izgledati kao Gen Z", glasio je jedan od komentari. Drugi je korisnik pak zaključio kako je kao tridesetgodišnjak sasvim zadovoljan s činjenicom da tinejdžeri ne smatraju da se oblači "cool".

@katyrzenagoreckoyova Zero hate, just a very dumb video 😅 wear what you want ❤️❤️ #fashion #skinnyjeans #momjeans #updatedfashion #millennial ♬ original sound - Michael

Drugi su se pak složili kako je slijepo praćenje trendova neodrživo i skupo, istaknuvši cirkularnu prirodu mode. Naime, pripadnici generacije Z već godinama inspiraciju crpe iz trendova 90-ih i 2000-ih, te je pitanje vremena kada će odjednom postati poželjno odijevati se kao 2013. godine. Stoga, Gen Z, "mom jeans" bi vam uskoro mogle zatrebati, budite dobri prema svojim milenijalcima.

Foto: Instagram, TikTok
Objavljeno: 03.12.2023. u 18:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p