TRENDOVI

Veliki povratak clutch i pismo-torbi: Evo koje modele odabrati po uzoru na trendseterice

Ključni dodatak 2010-ih opet je u trendu

Cluch i pismo-torbice spadaju među esecijalne stilove koje vežemo uz "clubbing" kulturu 2010-ih. Od plosnatih, lakiranih modela nalik futrolama za laptop (koje što prije želimo zaboraviti) do malenih strukturiranih stilova nalik kutijicama, torbe bez ručke dugo su gospodarile outfitima fashionistica, da bi zatim pale u drugi plan zahvaljujući modelima inspiriranim 90-ima i 2000-ima.

Ipak, posljednjih se mjeseci u kontekstu modnih dodataka sve više udaljavamo od nepraktičnih mikro modela torbica, a u fokusu su ponovno "shopper" i prostrane varijante poput bestsellera Goyarda, Lonchampa ili Polenea. Također, čini se kako bi sveprisutne "shoulder" torbice uskoro mogli zamijeniti stylish clutchevi, iako nešto drugačiji od modela kakvi su dominirali 2010-ima. Potvrđuju to i revije luksuznih kuća za jesen/zimu 2023., u kojima nije nedostajalo upečatljivih dodataka bez ručke.

Miu Miu

Od prostranih kožnih modela brendova Miu Miu i Ferragamo do tanke pismo-torbe koju potpisuje Bottega Veneta, mnogo je clutch modela koji su instantno osvojili trendseterice. Kendall Jenner je prošetala s elegantnim Jimmy Choo modelom, Rosie Huntington-Whiteley se odlučila za brend The Row, dok je Rihanna privlačila pažnju statement Boteginim modelom prepoznatljive isprepletene teksture.

Kendall Jenner

Rihanna 

Foto: Instagram, Profimedia
Objavljeno: 07.12.2023. u 12:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p