TRENDOVI

Veliki povratak kožnih kaputa iz kojih se nećemo skidati!

Komad koji je obilježio 90-te!

Bez obzira na to što nam svijet mode neprestano donosi neke nove i zanimljive modne vizije, teško je ne primijetiti kako su iste nerijetko inspirirane prošlošću, odnosno nekim starim, dobro poznatim trendovima. Kožnog kaputa zasigurno se svi sjećamo, a dobra vijest je ta što je ovaj statement komad ponovno zavladao policama omiljenih high street, ali i luxury brendova!

Premda će mnogi na spomen 90-ih zaključiti kako je riječ o razdoblju vrlo neatraktivne mode koja ne laska estetici lijepog, moramo priznati kako su spomenute godine ipak postavile neke trendove kojima se danas vrlo rado vraćamo. Scrunchie gumice za kosu, karirane suknje ili pak svilene košulje i prozirnaste teksture samo su neki od odjevnih predmeta koji su obilježili eklektično razdoblje 90-ih. Ono što se mora priznati, činjenica je kako su 90-te godine donijele poprilično statement komade, a jedan od njih bez imalo razmišljanja je i kožni kaput.

Alexander Wang (cijena na upit)

Kožni kaput oduvijek je predstavljao oštrinu i odvažnost te ostavljao minimalno mjesta za pogrešku. Ono zbog čega se ovom komadu uvijek vraćamo, neovisno o aktualnoj modnoj struji, bez imalo razmišljanja je njegova dominanta i moćna modna priča. Neki od najpoznatijih svjetskih luxury brendova predstavili su svoje inačice ovog popularnog modela, a na prvi pogled za oko nam je zapeo onaj Alexandera Wanga. Naime, riječ je kaputu koji dolazi u formi motorističke jakne te je vrlo zanimljivog izgleda. Ovakav kaput sjajno će izgledati u kombinaciji s gležnjačama ili motorističkim čizmama, a sve dodatno možete začiniti ključnim detaljima koji će oslikavati vašu osobnost.

Stella McCartney (cijena na upit)

Stella McCartney (cijena na upit)

Kožni kaput koji u svojoj ponudi ima dizajnerica Stella McCartney zapravo je izrađen od vegetarijanske kože, što ga čini izvrsnim i održivim modnim izborom, a govorimo li kroju, brendovi poput Nanushke, Stand Studia ili Kassl Editions također su predstavili zanimljive kapute koji definitno donose unikatan i prepoznatljiv modni potpis koji će vas izdvajati iz mase i pomoći kreiranju izgleda koji odskače od svakodnevne uniformiranosti.

Kassl Editions (cijena na upit), Stand Studio (cijena na upit)

Miu Miu (cijena na upit)

Osim dizajnerskih komada koji su investicija, ali ona vrijedna, izdvojili smo i nekoliko modela kožnih kaputa iz aktualne high street ponude koji su također vrlo atraktivnog i zanimljivog izgleda!

Topshop (700 kn, 300 kn)

Uterque (2500 kn)

Asos (500 kn, 700 kn)

Uterque (3900 kn)

Asos (200 kn, 550 kn)

Uterque (2500 kn)

Topshop (500 kn, 780 kn)

Foto: Instagram, Net-a-Porter, Uterque, Asos, Topshop
Objavljeno: 13.01.2020. u 11:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p