TRENDOVI

Veliki povratak mrežastih čarapa?

S piste na ulicu...

 
Ponekad se trendovi s piste jednostavno proliju ulicama, a poneki ih puta pak stylinzi s gradskog asfalta posve izignoriraju. Tako smo prošle sezone, koja je najavljivala trendove za recentnu jesen i zimu, na tjednima mode uočili velik broj mrežastih čarapa koje su nadopunjavale kombinacije u kolekcijama najvećih svjetskih dizajnerskih imena. I ulice su ih instantno zavoljele!
 
Na svojim su revijama, prezentirajući kolekcije za sezonu jesen/zima 2015/16, mrežaste čarape imali Saint Laurent, Luisa Beccaria i Proenza Schouler, a sada su se pojavile i kod Creatures of the Wind u kolekciji za proljeće/ljeto 2016. Naravno, kod svakoga u nekoj svojoj, posebnoj izvedbi. S većim ili pak posve malim rupicama, mrežaste su čarape okupirale modne piste. I nije trebalo predugo čekati kako bismo ih uočili u kombinacijama svjetskih trendseterica.
 
Mnoge žene obožavaju mrežaste čarape, samo su ih malo zapostavile. Zašto? Odgovor vjerojatno leži u činjenici da su mrežaste čarape zbilja sklizak teren kada je u pitanju stiliziranje. Ako se kombiniraju s izazovnim odjevnim komadima postoji opasnost da će čitav dojam izgledati - pa, pomalo neukusno. Najbolje, naime, izgledaju kada proviruju samo djelomično, ispod poderanih traperica ili pak samo na gležnjevima, (i ne dominiraju stylingom) ili kada se upare s odjevnim komadima koji stilski vuku na grunge, punk ili neki drugi, malo alternativniji, stil odjevanja. "Razbijte" seksi dojam koji ostavljaju mrežaste čarape s nekim grubljim komadom poput bomber ili kožne jakne i imat ćete dobitnu kombinaciju!   
 
Anna dello Russo 
Le Happy 
Stella Lucia 
Stockholm Street Style 
Street Peeper 
The Urban Spotter
 
Proenza SchoulerProenza Schouler
 
Luisa BeccariaLuisa Beccaria
 
Saint LaurentSaint Laurent
 
Creature of the Wind Creatures of the Wind
 
T.L.
Foto: Style du Monde, Stockholm Street Style, Le Happy, Getty Images, Pinterest, Street Peeper, The Urban Spotter
Objavljeno: 21.09.2015. u 11:39

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p