TRENDOVI

Vijest o kojoj se priča: Alessandro Michele navodno odlazi iz Guccija! 

Velike promjene u poznatoj modnoj kući! 

Posljednjih dana modni svijet trese nekoliko bombastičnih vijesti, a ona posljednja tiče se Guccija. Naime, WWD je objavio kako Alessandro Michele napušta poziciju kreativnog direktora, a iako još uvijek ništa nije službeno potvrđeno, predsjednik i direktor brenda, Marco Bizzarri, prije nekoliko dana također je napustio Gucci, stoga nas vijest o tome da isto čini i Michele ne čudi s obzirom na to da su njih dvojica poprilično dobro surađivala na svim poljima. 

Alessandro Michele je dizajner koji u svojoj modi akcentira elemente teatra, kiča i performansa, a od kada je na poziciji kreativnog direktora u Gucciju, u redove ove kultne modne kuće unio je pravu malu revoluciju koja je prije svega – punila budžet. Kao potvrda dobrog rada nametnule su se brojke koje su Gucci pozicionirale na mjesto najprofitabilnijih Keringovih brendova, a iako sada bilježe stagnaciju, ne bilježe pad. Ipak, nagađa se da upravo zato dolazi do uputa ‘s vrha’ kako se treba mijenjati dizajn, odnosno učini nešto što će podići prodaju. Nastavno tome, Alessandro Michele vrlo vjerojatno ne želi napraviti kompromis kada je riječ o dizajnu, a što je i razumljivo s obzirom da dizajner ima vrlo prepoznatljiv potpis.

Henri Pinault, glavni čovjek Keringa, želi zaokret u Gucciju, a ionako sjajne prodajne brojke očito nisu dovoljno. Isto tako, riječ je biznismenu kojem je u fokusu samo i isključivo profit, a Michele je kreativac koji također ne pristaje na uplitanje u dizajn i ideju brenda.

Michele je Gucci uspio pretvoriti u jedan od najpopularnijih brendova današnjice, brend koji prodaje baš sve i uživa statusni, ali i trendi simbol. Stoga, zamisliti da je na ovoj poziciji netko drugi, poprilično je teško, pa ako se ova vijest pokaže istinitom, a bojimo se da doista je tako, preostaje pričekati i vidjeti tko će preuzeti vruću stolicu u Gucciju i još važnije - koji će biti novi Gucci dizajnerski smjer! 

Foto: Instagram
Objavljeno: 23.11.2022. u 12:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p