TRENDOVI

Vjenčanice s potpisom hrvatskih dizajnera

Što se nudi na domaćem tržištu?

Dolaskom proljeća sve više se bliže dani kada će mnoge djevojke prisustvovati jednom od najvećih događaja u njihovim životima - vjenčanju. Lokacija, tema i gosti samo su neke od obveza s kojima se susreću buduće mladenke, ali jedna stvar na podugom popisu se najviše ističe. Ona ujedno predstavlja veliko zadovoljstvo jer mnoge djevojke sanjaju o njoj od malih nogu, no istovremeno stvara veliku napetost jer će taj izbor biti zabilježen na fotografijama koje će ih pratiti dugo vremena. Riječ je dakako o vjenčanici. Klasične, moderne, bijele ili neke druge boje, izbor je raznolik stoga će biti potrebno isprobati na desetke njih kako bi se odabrala ona najbolja. Kao alternativa buticima prepunih bajkovitih vjenčanica, predlažemo da promotrite hrvatske dizajnere koji će svojom širokom ponudom zadovoljiti raznovrsne ukuse.

                                                                                  eNVy Room

                                                                                               eNVy Room

Za senzualan, no opet netipičan izbor pobrinuli su se Nikica Ivančević i Vjeko Franetović iz eNVy Rooma. Kolekcija vjenčanica za 2013. godinu bazira se na isticanju ženske siluete s elementima klasičnih krojeva koji omogućavaju ženama da osjete dašak starog Hollywooda. No, da vjenčanice ne moraju nužno biti haljine, Envy room je prikazao na Perwoll FASHION.HR-u, kada su predložili da za svečane prilike odjenete hlače, točnije model koji se poigrava sa siluetom raskošnog balskog kroja za kojim će sigurno žudjeti mnoge modno osviještene Hrvatice.

                                                                                                Matija Vuica

                                                                                               Matija Vuica

Kada je riječ o vjenčanjima, čipka je jedan od najzastupljenijih materijala za kojeg su se specijalizirali Boris Pavlin i Matija Vuica. Ove haljine najviše će se svidjeti romantičarkama koje vole trendove jer ove haljine prate liniju tijela odmičući od klasičnih voluminoznih krojeva.

                                                                                         Boris Pavlin

Pavlinov dizajn temeljen je na uporabi najfinijih materijala i apsolutne posvećenosti detaljima, radi kojih se njegov rad može smatrati pravim haute couture djelom.

                                                                                         Lokomotiva

Ako ste ljubiteljica retro stila, modni dvojac Luka Grubišić i Lana Puljić imaju pravu poslasticu za vas. Njihov stil uvijek je obogaćen elementima prošlih dekada posebno se referirajući na pedesete godine 20. stoljeća, pa je tako na nedavno održanom Cro-a-Porteru u Zagrebačkoj Laubi vjenčanica otvorenih leđa s nanizanim slojevima najfinije svile mamila mnoge poglede. Jednostavne krojeve i štednju na materijalu ovdje nećete pronaći, ali svakako valja istaknuti i činjenicu da Lokomotiva ima vrlo pristupačne cijene, stoga ovdje vrijedi pravilo da dizajnersko ne mora nužno biti i skupo.

                                                                                          Boudoir

Til, čipka i sjajni detalji prisutni su i kod sestara Boudoir, ali su prezentirani na ekstravagantniji način stavljajući u fokus bogatstvo teksture i prozračne materijale. Žene koje će posjetiti Boudoir, unaprijed znaju što žele, a to su kreativne i raskošne kreacije za koje je potrebno puno samopouzdanja i njegovanje eklektičnog stila. Ponuda boja je raznovrsna - od neutralnih boja poput tradicionalne bijele i bež, preko kombinacije pastelnih do pomalo neuobičajene, a uvijek zanimljive crne boje. Mladenka koja nosi ove haljine ne pristaje na kompromis kada je u pitanju vlastiti stil, stoga i u ovom događaju želi maksimalno projicirati sebe.

                                                        Aleksandar Žarevac, Ivica Skoko

Mladi dizajner Aleksandar Žarevac u svojoj proljetnoj kolekciji predstavio je dramatičan kroj dostojan prave princeze. Balske haljine čest su odabir kod mladenki koje žele doživjeti filmski trenutak na svom vjenčanju. Adresa na koju buduće mladenke često svraćaju ona je dizajnera Ivice Skoke. Kao i uvijek, moguć je dogovor oko preinaka već postojećih modela ili dizajniranja jedinstvene vjenčanice koja će biti osmišljena samo za vas.

Specifičnost hrvatskih dizajnera jest potpuna predanost realizaciji od prvotne ideje do posljednje probe. Unatoč već gotovim proizvodima, nudi se i mogućnost da klijentica sama osmisli idealnu vjenčanicu uz pomoć vještih ruku dizajnera. Cijene se kreću od 3000 kn za jednostavnije pomalo koktel varijante, do ekstravagantnih vjenčanica u koje su utrošeni mnogi sati rada, a iznose oko 15 000 kn. Sume naočigled djeluju mnogo, ali za taj iznos dobivate točno ono o čemu ste sanjali, dok posudba u određenim salonima iznosi približno kao i ovi unikatno izrađeni primjerci. Izbor zasigurno neće biti lak, ali vjerujemo da smo vam barem malo pomogli u ovoj velikoj dilemi.

 

Ivan Miletić

photo: Mateja Vrčković, Goran Čučković, Šime Eškinja, Boudoir Facebook

Objavljeno: 24.04.2013. u 14:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p