MODNI DODACI

Vraćaju li se it- torbe?

Prodaja kaže- DA!

Baš kada je modni svijet mislio kako su umrle zauvijek jer ih nekoliko sezona nije bilo, statistika je pokazala kako se it torbe vraćaju kako bi uzvratile udarac! Nakon što su se prije nekoliko godina na laktovima trendsetterica smiješile Chloe Paddingtonke, Birkinice i Speedy-ce, ali i kopije istih, zavladalo je pravo zatišje- o torbama nije pričao gotovo nitko. Ipak, britanska robna kuća Selfridges tvrdi kako su se torbe vratile jer je prodaja istih porasla za nevjerojatnih 60%!

Uglavnom je riječ o luksuznim torbama, a najprodavanija je bila Mulberryeva Alexa (nazvana po tv prezenterici Alexi Chung). Za taj najpoželjniji asesoar Britanki treba se upisati i na listu čekanja, pogotovo ukoliko želite električno plavu, pink ili onu leopard uzorka. Druga najprodavanija je Hillier bag Marca Jacobsa (oko 2600 kuna), a Balenciagina City bag je na trećem mjestu (oko 6700 kn) koja dolazi u fuksija, plavoj i crvenoj boji.

 

Moguće da je ovaj trend zapravo nova verzija „sindroma crvenog ruža" koji je prvi put opisan tijekom velike ekonomske krize u 1920-ih. Tada su žene, zbog manjka novca za novu odjeću, kupovale ruževe kako bi osvježile izgled, pa je moguće da se isto događa i danas- samo s torbama. U našoj galeriji pogledajte najpoželjnije torbice ove sezone!

Borina Kopčić

Objavljeno: 15.03.2010. u 15:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p