TRENDOVI

Vrijeme je za sezonska sniženja

Kolika su kod dizajnera, a kolika u high street trgovinama?

Napokon je stigao i siječanj! To vjerojatno ne bi značilo ništa kad ne bi bilo fenomenalnih siječanjskih sniženja. Popusti u Hrvatskoj, nažalost, nisu u rangu onih američkih kada euforični shoppingoholičari u stampedu jurišaju na robne kuće, ali nisu ni za baciti.

I hrvatski dizajneri su snizili cijene, pa tako komade Hippy Gardena možete nabaviti za 30% nižu cijenu od uobičajene. Ana Maria Ricov svoje je komade već poodavno stavila na rasprodaju: „Sniženje će trajati sve do kraja sezone, točnije do veljače. Većina komada je snižena do 40%." Za sniženje od 40% odlučio se i Ivica Skoko.

 I-Gle su svoju kolekciju za jesen i zimu 2010./2011. već snizile na 30 do 35%, a odlazak u atelje Ana Marije Brkić definitivno preporučamo maturanticama. Amarie, naime, nudi sniženje na cijelu svoju kolekciju od čak 50%.

Ivica Klarić je također svoju kolekciju snizio za 50%. „Kod mene sniženje traje već neko vrijeme, ali ostala je još trećina kolekcije. Međutim, ja stalno nadopunjujem svoje police tako da nema straha da ćete ostati bez omiljenog komada." objasnio je.

Ksenija Vrbanić (XD Design) odlučila se na nešto drugačiji pristup: „Imamo opet veliku akciju - Dan otvorenih vrata i Late night shopping u Zagrebu 12.1., a u Čakovcu 14. 1. Radimo do 22 sata. Spuštamo cijene od 40-70 % na sezonsku kolekciju i outlet prijašnjih sezona." izjavila je Ksenija.

Juraj Zigman također ima posebne planove za sniženje: „Mislim da bi i high street dućani po shopping centrima trebali imati nešto veća sniženja od ovih koje imaju, s obzirom na kvalitetu robe. Naše sniženje će biti pravi mali happening, imat ćemo totalnu rasprodaju i preko 50%, ali tek oko kraja siječnja. Bez brige, svi ćete biti informirani na vrijeme."

Ni high street brandovi ne zaostaju u rasprodajama. U X-Nationu je tako sniženje do 70% pa požurite ukoliko se želite naoružati komadima za iduću zimu. Dorothy Perkins, Topshop, Urban Republic i Miss Selfridge, baš kao i Mexx i Esprit trenutno nude popust od 40%, ali najavljuju kako bi pojedini komadi mogli doživjeti i veće sniženje.

Benetton također ima sniženje od 40%, a kažu kako će biti i većih sniženja u dogledno vrijeme, međutim nisu nam smjeli dati točan datum. Omiljena shopping destinacija većine Hrvatica je Zara koja trenutno nudi sniženje od 50%, kao i Sportina, dok su Adidas i Nike za ljubitelje sportskog stila snizili cijene za 30%. 

 

I na internetskom Asosu je već počela rasprodaja, a sniženja variraju ovisno o brendu. Dio asortimana snižen je i na ispod 10 funti, pa se svakako isplati baciti pogled na stranicu.

Borina Kopčić

Objavljeno: 07.01.2011. u 12:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p