MODNI DODACI

Zašto je način na koji nosite i kupujete cipele pogrešan?

I, naravno, koje su najgore cipele za vaša stopala?

cipele

Marion Parke novo je ime na modnoj sceni. Njezino se ime vezuje uz fantastične dizajnerske cipele no osim što dizajnira obuću njezina je prednost i ta što joj je nekoć radila kao ortoped. Stoga, postoji li stručnija osoba od Marion da vam da savjet kako da nosite cipele i što je za vas pritom dobro, a što bi moglo biti pogubno za vaša stopala? 

Parke je nedavno dala intervju za Vogue u kojem govori o važnosti poznavanja anatomije stopala te kakve cipele trebaju biti da ne patite noseći ih. Svoje je cipele, ne zanemarujući pritom estetiku, kreirala da budu stabilne, nosive i udobne za nošenje. "Kada hodate u cipelama koje imaju potpeticu, luk gornje strane vašeg stopala se iskrivljuje i time čini vaš gležanj ranjivijim jer nema potporu", objašnjava dizajnerica te dodaje kako smo često mišljenja da nam samo štikle narušavaju zdravlje, no ravni potplati, kaže, mogu biti podjednako opasni. "Pokušajte mijenjati svoje cipele svaki dan ili dva. Nije dobro stalno nositi potpetice, ali isto tako nije dobro niti stalno hodati u ravnome. Najbolje je da miješate obuću", savjetuje Marion Parke. Također, dizajnerica je s Vogueom podijelila i nekoliko savjeta na što pripaziti pri kupnji novog para cipela:

1. S jednom rukom na potpetici, a drugom na prstima, pokušajte savinuti cipelu. Ako se savija igdje drugdje osim na kod palca, a i ako se savija prejako to nije dobra cipela za vaše stopalo. 

2. Naša su stopala i gležnjevi najtanji ujutro. Zato kupujte cipele predvečer kada su najnatečeniji da vam se ne bi dogodilo da kupite ujutro cipele u koje u večernjim satima više ne stanete

cipele

3. Naša su stopala različita. Zato kada kupujete cipele isprobajte obje kako biste se uvjerili da vam obje pristaju i da su vam udobne. 

4. Ako cipele nisu potpuno udobne dok ih isprobavate, vjerujte neće biti udobne i dok u njima hodate cijeli dan. 

5. Prije nego što kupite cipele razmislite dobro gdje ćete ih i koliko dugo nositi. Ako znate da idete na vrtnu zabavu, nemojte kupiti cipelu sa stiletto potpeticom koja će vas zakopati u zemlju. Ako idete na otvorenje izložbe i hodat ćete samo od auta do galerije, slobodno obujte što god vam padne na pamet.

6. Najgore cipele koje možete nositi nisu potpetice nego japanke! "To su definitivno najgore cipele na planetu", govori Parke. Ne daju vam podršku za gležanj i prelako su savitljive što je smrt za vaša stopala.

T.L.
Foto: Instagram (The Styleograph)

Objavljeno: 09.12.2016. u 13:19

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p