TRENDOVI

Zašto slobodno vrijeme ne biste iskoristili za 'DIY' modne komade?

Imamo odlične ideje kako biti kreativan!

Sada kada je iza nas već neko vrijeme povedeno u izolaciji, moramo priznati kako smo počistili ormar, presložili obuću i detalje te uklonili nepotrebno, pa se nameće pitanje što dalje. Premda provoditi cijele dane u domu može biti poprilično frustrirajuće i zamorno, mogućnosti animiranja je i više no što se na prvi pogled čini, stoga vam preporučujemo da ispoljite svoju kreativnost i poigrate se odjećom na jedan drugačiji način.

Kad smo bili mlađi zasigurno smo svi s vremena na vrijeme u kućnoj radinosti prenamijenili neki odjevni predmet, stoga nema baš nikakvog razloga da isto ne napravite i sada. Ipak, ovog puta učinit ćemo to malo profesionalnije jer DIY modni komadi itekako mogu biti nosivi i funkcionalni. Bez obzira na to što trenutno ne možemo uživati u najdražim proljetnim kombinacijama, to ne znači da ne možemo maštati i pripremiti se za one dane u kojima ćemo moći, a pridodamo li tome i odjevne predmete načinjene s pažnjom, divni i posebni outfiti neće izostati.

U nastavku smo izdvojili tri jednostavna DIY modna projekta za koja ne sumnjamo da će vas zabaviti i razveseliti!

Napravite svoje naušnice

Za izradu naušnica potrebno je nekoliko ključnih elemenata bez kojih ne možete započeti proces, a budući da trenutno ne možete u trgovinu, uzmite ih s nekih starih naušnica koje trenutno ne nosite ili naručite s interneta fimo masu. Osim spomenutog, potrebno je ljepilo, konac te strpljenje i kreativnost za što sumnjamo da će nedostajati . Naime, kao što smo spomenuli, sigurno u svojoj kolekciji imate i više od jednog para naušnica koje ne simpatizirate, stoga ih rastavite, uzmite detalje i kreirajte potpuno nove koje će se bolje uklopiti u vaš stil i garderobu. Dizajniranje naušnica je vrlo zabavan posao, stoga se nemojte začuditi ako iz izolacije izađete s nekoliko novih unikatnih parova omiljenih naušnica.

Naučite plesti

Ako su vas bake ili none naučile plesti, onda zasigurno znate koliko je to opuštajući i smirujući posao, a možemo se složiti da je to u trenutnoj situaciji prijeko potrebno. Pletenje prati nešto duži proces izrade te su potrebne specijalizirane igle i pletivo, no ako ne posjedujete spomenuto, sve od navedenog možete naručiti online. Ako ne znate plesti, na internetu postoji velik broj tutorijala s kojima ćete u svega nekoliko dana biti u stanju isplesti svoje prve komade, stoga nema baš nikakvog razloga da ovo vrijeme ne iskoriste i dizajnirajte divnih kapa i šalova koje ćete nositi u jesenskim danima.

Poigrajte se trapericama

Traperice su odjevni predmet kojeg u ormaru ne nedostaje, pa ono što predlažemo je da odvojite nekoliko komada i prenamijenite ih. U ovom slučaju u potpunosti možete pustiti mašti na volju jer pravila nema. Traperice možete standardno odrezati na različite dužine, na njih dodati detalje ili se pozabaviti ilustracijom koju ćete potom izvesti koncem... Mogućnosti je doista milijun, stoga pustiti mašti da odradi svoje jer smo sigurni da će finalni proizvod biti i više nego zadovoljavajući. Osim u svrhu hlača, stari model koji više ne nosite možete pretvoriti u torbu ili malu torbicu za šminku i sitnice, a ako ste nešto vještiji u krojenju, nisu isključene niti suknje i topovi.

Objavljeno: 27.03.2020. u 10:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p