TRENDOVI

Zašto svi odjednom nose 2 torbice?

... jer jedna je premalo
Style du Monde 
Kada se na modnoj pisti, a posljedično i u uličnoj modi, pojavi trend poput nošenja dvije torbice istovremeno, svatko bi pomislio kako za to postoji pragmatičan razlog. No opet, s druge strane, moda vrlo često nema nikakve veze s racionalnim već se nešto progura u domenu trenda samo zato što je netko utjecajan na njega nalijepio etiketu - kul, chic ili stylish.
 
Gledajući street style fotografije, kao i resort kolekcije vodećih svjetskih dizajnera, teško je previdjeti trend nošenja dvije torbice istovremeno i pritom se ne zapitati - zašto? Zar je jedna odjednom postala premalo? I što točno ima toliko praktično u nošenju dvije sićušne torbice preko ramena, osim što, u ovom modnom trenutku, to izgleda estetski privlačno?
 
Pojava trenda mikro torbica (u koje eventualno stane mobitel i paketić žvaka), posljedično je dovela do toga da vam uz malenu treba još jedna poveća torba u kojoj biste nosili sve što vam treba na dnevnoj bazi. A mi smo žene prvakinje u nošenju svega i svačega u bespućima svoje prtljage koja sadrži stvari za koje niti ne znamo da ih sa sobom nosimo. Na tom tragu, trend daje naslutiti kako žene većinom nose i mikro torbu i onu obične veličine. Intrigantno, moglo bi se zaključiti, jer sve što stane u onu sićušnih dimenzija zasigurno se može prebaciti u onu veću. No, dobro. Nećemo cjepidlačiti u potrazi za pragmatičnim razlogom jer je ovaj trend vizualno stvarno chic, kakve god dimenzije torbica kombinirali.
   
Style du Monde 
Style du Monde 
Style du Monde 
Style du Monde 
Trend multi-torbica najavile su i mnoge svjetske modne kuće u svojim resort kolekcijama, kao što su Chloé, Mulberry, Fendi i Thom Browne, a trend s piste automatski se proširio uličnom modom u stilskim kombinacijama trendseterica koje su ga prigrlile s oduševljenjem. 
 
Chloé Chloé
 
Thom BrowneThom Browne
 
MulberryMulberry
 
FendiFendi
 
T.L.
Foto: Style du Monde, Chloe, Mulberry, Thom Browne, Fendi
Objavljeno: 30.09.2015. u 15:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p