TRENDOVI

Zavirite u ormar Petre Nižetić

Poznata trendseterica otvorila je vrata svog ormara za Fashion.hr Style Community

Nakon simpatične Anite Dujić Veljače čiji ste ormar imali prilike vidjeti nedavno na našem portalu (Zavirite u ormar Anite Dujić Veljače), uputili smo se do uvijek dobro raspoložene Petre Nižetić koja u svome domu skriva prava modna blaga. U prvih par minuta smo shvatili da Petra voli skupljati genijalne kreacije koje odudaraju kako svojim dizajnom tako i materijalima.


Velika većina Petrinih vrijednih komada koje posjeduje u svome ormaru su vintage. Sama nam je najbolje opisala svoju ljubav prema starim stvarima: 'Za mene vrijednost nije ona koja se postiže isključivo trgovinskom razmjenom nego ona iza koje stoji neka priča. Primjerice, komoda iz Barcelone. To je stvar za koju sam se namučila da ju imam, za koju sam se jako cjenkala, spustila cijenu s 200 na 45 eura, transportirala ju na čak 3 lokacije. Bila je prisutna u moja dva stana u Barceloni, a potom sam našla šleper koji će ju prevesti do Hrvatske. Sada se nalazi u mojem dnevnom boravku u Zagrebu i kad ju god pogledam, toplo mi je oko srca i sjetim se jednog od najljepših razdoblja u životu.' 

Uz spomenuti ormar koji je zbilja famozan, najupečatljiviji dio u stanu su prekrasni radovi koji krase dnevni boravak i Petrinu sobu, a za koje je zaslužna njezina mama koja se slikanjem bavi iz hobija. Moramo priznati da smo ostali zbilja oduševljeni njezinim radovima koji odišu originalnošću i savršeno izgledaju na zidovima Lukinog i Petrinog stana.Petra je samu sebe nazvala pravim sakupljačem i izjavila kako često kupuje stvari za koje ne zna hoće ili ih ikad nositi, no u trenutku kada ih pronađe jednostavno im ne može odoljeti. Najdraži odjevni komadi iz Petrinog ormara kupljeni su u svima dobro poznatom vintage store-u Šlicu u kojem smo svi voljeli kupovati posebne kreacije koje i dan danas izgledaju senzacionalno. Iz Šlica je istaknula zlatno-crni perličasti (sequin) komplet koji nažalost još uvijek nije imala prilike nositi, a iz najdražeg vintage butika iz Barcelone izdvojila je divan kimono u nježno ružičastoj boji. Nama osobno najzanimljiviji Petrin komad je divan Moschino sako koji je pronašla na zagrebačkom Hreliću.

'To što obožavam vintage, ne znači da ne kupujem i u high street dućanima. Omiljeni su mi Pepe Jeans i Shoe Box za cipele, a volim otkrivati i slatke i pristupačne butike kao što je Tradate u Vlaškoj. Iako ne patim od dizajnerskih stvari, tu i tamo mi se potkrade neki komad hrvatskog dizajna. Obožavam sve što rade Tamara Bombardelli i Tanja Topolovec (torbe, kapa s rogovima), zatim imam par stvarčica iz radionica Vain-a, Matije Vuice, Monike Sablić, Zigmana i Alex Dojčinović. Fetiš su mi stari fotići, knjige, ploče i cipele.

Volim i ručno rađeni nakit pa tako često nosim sve što naprave vrijedne ruke moje drage prijateljice Ružice Jovičević aka Ružica Ručni Rad. Terapija za živce mi je makeupiranje pa kad imam vremena volim si promijeniti lični opis s genijalnom Illamasquom ili Kevin Murphy color bugovima. Ustvari moj ormar je poput neke dječje kutije s igračkama, s kojom će se, dok ne budem imala vlastito dijete, igrati dijete u meni.' ispričala nam je Petra.

 

Ana Bacinger

photos: Jure Perišić

 

Objavljeno: 18.11.2013. u 10:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p