TRENDOVI

Žene u muškim odijelima

Zašto se ne možemo odreći tih komada?

Otkad su Coco Chanel i Elsa Schiaparelli stupile na modnu scenu žene ne mogu bez odijela. Muškarci se mogu ljutiti, jer nam sve naše haljine, suknje i bluze nisu dovoljne, ali mi naprosto obožavamo kombinaciju sakoa i hlača.

  Marlene DietrichKatharine Hepburn

Muška odijela proslavile su Katherine Hepburn i Marlene Dietrich koje su ih nosile i privatno i na filmskom platnu te time provocirale pitanja o svojoj seksualnosti. Bilo je to mnogo prije vremena kada je odijelo bilo sastavni dio ženske poslovne garderobe.

  Scarlett JohanssonStella McCartney

Naravno, danas žene ne posežu isključivo u muške ormare u potrazi za odijelom, jer većina modnih kuća i high street brandova u ponudi ima odijela za žene koja se od muških razlikuju krojem te koja su prilagođena ženskoj figuri.

  Leighton MeesterKate Moss

Kate Moss tako nosi odijelo sa skinny hlačama, a Leighton Meester preferira široke, ali nešto kraće hlače koje otkrivaju gležanj. Kate Hudson nije mogla odoljeti odijelu s harem hlačama, a Alexa Chung obožava stilizirani frak.

  Kate HudsonAlexa Chung

I dok ga neke žene nose uz klasičnu mušku bijelu košulju, a ponekad čak i kravatu kao što je nosila Marlene Dietrich, druge, poput Julianne Moore i Angeline Jolie ispod sakoa ne nose ništa nego hrabro pokazuju svoje obline i dekolte.

  Julianne MooreAngelina Jolie

Većina celebsica se odlučuje za crna odijela, ali za seksi look ponekad je dovoljno odabrati sivo ili bijelo (to najbolje znaju Scarlett Johanson i Cate Blanchett). I kad ih pogledate u tim odijelima, morate se zapitati koji muškarac bi im odolio.

Borina Kopčić

foto: InStyle

Objavljeno: 28.01.2011. u 16:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p