TRENDOVI

Zmijski uzorak se vraća u velikom stilu, a s ovim high street odabirima ne možete pogriješiti

Must-have za proljeće

Sve su brojniji trendovi koji nam potvrđuju kako minimalistička "clean girl" estetika polako postaje stvar prošlosti. Početkom godine je viralni "mob wife" trend na TikToku najavio zaokret prema maksimalističkim, odvažnim lookovima, a "statement" komadi poput bundi, zlatnog nakita i modela sa životinjskim uzorkom postali su predmetom žudnje fashionistica. Iako je leopard uzorak možda najtipičniji za spomenutu estetiku, čini se kako mu je zmijski print počeo opasno konkurirati.

Prošlo je pet-šest godina otkako je zmijski uzorak posljednji put imao svojih "pet minuta". Neki bi ga nazvali bezvremenskim, no činjenica je kako je poprilično dugo bio u drugom planu - sve dosad. Još su prošle godine brendovi poput Khaitea, Gannija i 16Arlington u svojim kolekcijama najavili veliki povratak ovog uzorka, no trend je uzeo maha tek u sezoni jesen/zima.

Tako u posljednje vrijeme na Instagramu sve češće viđamo trendseterice s modnim dodacima, cipelama ili jaknama zmijskog uzorka, a sve je zastupljeniji i u kolekcijama high street i mid-range brendova. Čini se kako ćemo ovog proljeća posvuda viđati "zmijske" cipele, balerinke i sandale, kao i dodatke poput remenja i torbi. Oni hrabriji neće pogriješiti s upečatljivim blejzerom, kaputom ili hlačama s istim printom. Deset modela iz popularnih trgovina koje smo izdvojili u nastavku mogu vam poslužiti kao inspiracija.

Ganni (325 €) Arket (129 €)

Zara (59,95 €) (49,95 €)

Mango, Zalando (39,99 €) (79,99 €)

H&M (32,99 €) (12,99 €)

Mango (45.99 €) Bershka (49,99 €)

Foto: Instagram, Zara, Bershka, Mango, Zalando, Ganni, Arket, H&M
Objavljeno: 12.02.2024. u 10:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p