FILM I TEATAR

Filmovi zbog kojih ćete odmah poželjeti negdje otputovati

Zgrabite filmsku putovnicu i krenite na putovanje
Samo da nam je putovati. Jedna od prepoznatljivih karakteristika današnje generacije jest da obožava putovati i ima pomalo neobjašnjivu želju za upoznavanjem i najskrivenijeg kutka svijeta.

Postoje i istraživanja koja su utvrdila kako danas na putovanja gledamo kao na svojevrsnu katarzu, na njih idemo kako bismo osvijestili um i dušu, kako bi nas promijenila i kako bi istinski živjeli. S druge strane, nije li to logično? Pored tolikog (neotkrivenog) svijeta, možete na nekoliko dana postati netko drugi, zaboraviti na sve brige i jednostavno uživati. Bez obzira putujete li kako biste vidjeli kulturne znamenitosti, okušali lokalne specijalitete i nadivili se raznolikoj prirodi ili arhitekturi, sljedeći filmovi zasigurno će vas nagnati da brzim klikom kupite prvu slobodnu avionsku kartu i rezervirate smještaj...pa makar u regiji.
NI NA NEBU, NI NA ZEMLJI

Animirani film koji je osvojio srca diljem svijeta igrajući na one najdirljivije trenutke i pogađajući u sridu kad je u pitanju život svakog pojedinca, bili mladi ili stariji. Emotivan i zabavan, „Up“ odnosno „ Ni na nebu, ni na zemlji„ animirani je film koji se čini jednim od najstvarnijih koje ćete imati priliku vidjeti. Bez obzira na vaše godine i preferirate li crtane, namrgođeni djedica s velikim srcem i znatiželjni dječak nagnat će vas na smijeh i suze, a na kraju filma, poželjet ćete ga ponovno pogledati.
UHVATI ME AKO MOŽEŠ

Film o mladom prevarantu koji je uspio izmaknuti čak i FBI-ju, proputovao je svijet kradući nekoliko različitih identiteta. Snimljena prema istinitoj priči, drama redatelja Stevena Spielberga jedna je od onih koje će vas prikovati u ekrane radi dinamične radnje, odlične glumačke postave i niza svjetskih lokacija. Jesmo spomenuli da glumi Leonardo Di Caprio?
IZGUBLJENI U PRIJEVODU

Malo smijeha, malo akcije, koja suza i puno putovanja. Tako bismo u kratkim crticama opisali film koji ste zasigurno barem jednom već pogledali. U glavnoj ulozi uvijek briljantni Bill Murry igra Boba Harrisa, nekoć uspješnog glumca koji svoju ponovnu slavu odlučuje potražiti u dalekom Japanu kao zaštitno lice lokalnog viskija. Putem upoznaje Scarlett Johansson s kojom istražuje nevjerojatni Tokio, a pomalo se i zaljubljuje, dvoji, promišlja... Film koji mora biti na vašoj must see bucket listi.
MANHATTAN

Romantična komedija koja je postala kultnim klasikom zapravo je jedan od ponajboljih filmova redatelja Woodyja Allena. Uvijek ekscentričan i sebi svojstven, Allen je prikazao dušu New Yorka koja će i u vama probuditi želju da posjetite grad koji nikad ne spava, a glumačka izvedba jednih od njegovih kultnih muza, Diane Keaton i Meryl Streep, vratit će vas u neka prošla vremena.
DARJEELING d.o.o.

Tri brata, Owen Wilson, Adam Brody i Jason Schwartzman, započinju veliko putovanje vlakom kroz Indiju u nadi kako će se iskreno povezati i uspostaviti iskrene odnose među sobom. Cijela stvar ubrzo krene nizbrdo i snađe ih niz nepredviđenih uspona i padova, koji ipak natjeraju braću da razmisle o svojim životima i vrijednosti koju predstavlja obitelj. Sjajan film Wesa Andersona koji nikad ne podbaci, otvorit će vam oči i čežnju za istraživanjem daleke Indije dok ćete istovremeno smijati se i plakati.
ŽAL

Još jedan sjajan film Leonarda Di Caprija u potraži sa skrivenom rajskom plažom na Tajlandu od kojeg će vam narasti zazubice gledajući kristalno bistru vodu i kilometarske pješčane plaže. Kao da vam je trebao još jedan razlog na posjetite ovu egzotičnu lokaciju koja je postala izuzetno popularna u zadnjih nekoliko godina. Možda zbog filma?
7 DANA U HAVANI

Otkako je postala otvorena i za američke turiste, Kuba je postala jednim od najpopularnijih odredišta cijelom svijetu. Autentična, netaknuta i puna života, Kuba je dobila najiskreniji prikaz kroz film „7 dana u Havani“, dugometražni film kojeg je režiralo čak sedam svjetski priznatih redatelja, a prati mladog američkog turista i njegov prvi susret s kubanskom kulturom i njenim ljepotama.
JEDI, MOLI, VOLI

Ne sumnjamo da ste već pogledali životnu avanturu Julie Roberts u potrazi za značenjem života, istinskom srećom i pravoj ljubavi, ali ako nekim slučajno niste, nek ovo bude obveznim štivom ovog ljeta. Njeno putovanje Indiju, Indoneziju i Italiju jedno je od najupečatljivijih prikaza kulturne i gastro scene svake zemlje, a osim što ćete poželjeti putovati, procurit će vam sline od silne hrane, a u trbuhu ćete osjetiti one ljubavne leptiriće bez obzira jeste li već zaljubljeni ili biste to tek htjeli biti.
Foto: Youtube, imdb, Unsplash
Objavljeno: 11.08.2018. u 00:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p