LIFESTYLE

Lea Vene i Marina Paulenka u New Yorku osvojile nagradu za najbolju izložbu

Međunarodna fotografska nagrada Lucie Award putuje u Hrvatsku

The Lucie Awards svake godine nagrađuju najveća dostignuća na području svjetske fotografije, a održava se u Carnegie Hallu u New Yorku. Mlade hrvatske kustosice Lea Vene i Marina Paulenka našle su se u jakoj konkurenciji, ali usprkos tome osvojile su ovu prestižnu i najvažniju međunarodnu fotografsku nagradu.

Izložba 'Uključene, aktivne, svjesne -ženske perspektive danas' u zagrebačkom MSU predstavila je novi pogled na vječno pitanje ženske jednakosti i prava. Mlade umjetnice suprotstavile su se patrijarhalnom društvu i dominantnom muškom pogledu na žene. Odabrana tema je visokorizična jer apelira na društveno – politička događanja ne samo u Hrvatskoj, već globalno. Svjedoci smo internetskih pokreta koji pokušavaju neutralizirati pojedina mišljenja o ženskom tijelu i percepciji. Sa željom da se ženska seksualnost prestane prezentirati kao još uvijek pomalo sramotan čin, preispitana je uloga fotografije u prezentaciji ženskog viđenja njihove seksualnosti.

Festival Organ Vida na kojem su Lea i Martina predstavile svoju izložbu u sve većem broju budi zanimanje međunarodnih medija, pa je tako čuveni britanski The Guardian pisao o festivalu. Najveći fotografski festival na ovim područjima okuplja međunarodne uvažene stručnjake, umjetnike i fotografe, sa zavidim karijerama i fotografskim pričama koje nose političku i društvenu poruku te pozivaju na kritičko razmišljanje o aktualnim događanjima.

Foto: Organ Vida, Instagram
Objavljeno: 31.10.2018. u 10:25
Tagovi: fotografija

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p