FILM I TEATAR

Matthew McConaughey i Anne Hathaway u odličnom novom trileru

Za sve obožavatelje intrige i adrenalina na filmskom platnu
Nakon Stiega Larsona te ostalih skandinavskih autora koji su u posljednjih nekoliko godina popularizirali kriminalističke romane koji neodoljivo tapkaju i u sferi trilera, horora, ali i romantike, uslijedili su i odlični filmovi. Nije bilo potrebno pročitati knjige da bi postali veliki obožavatelj ovakvih žanrova na velikom platnu jer spletke, intriga, neobjašnjivi događaji i velike doze adrenalina gotovo izazivaju ovisnost. Još jedan takav film kojeg ćemo sigurno pridružiti onim najuspješnijim je „Serenity“.

Kad bi postojao recept za odličan film, ključne stavke morale bi biti velika glumačka imena poput Matthewa McConaugheya i Anne Hathaway u napetoj i intrigantnoj priči o ljubavi, prevari i ljudskoj psihi. Ako je suditi prema nekoliko najava koje su nedavno izašle, očekuje nas filmska poslastica radi koje ćemo pojesti nokte od uzbuđenja i adrenalina. Ona je femme fatale koja, u potrazi za spasom od nasilnog muža, moli svog bivšeg muža (čitaj: Matthewa McConaugheyja) da ga izvede na brod i tamo ubije. Bez brige, najava vam neće otkriti ništa više, dapače, ostavit će vas s hrpu pitanja jer prikazuje tek desetak minuta radnje filma. Premisa filma nije nova niti inovativna, ali zato je rasplet radnje onakav na kakav ne biste pomislili ni u najluđim snovima. Hathaway igra ženski lik čiji seksepil vrti muškarce oko malog prsta, McConaughey je naizgled već ispričana priča o starcu čija je svakodnevica svedena na potragu za čudovišnom nemani odnosno tunom pronicljivog imena Pravda koja mu stalno bježi, a Frank, ulogu nasilnog muža kojeg igra Jason Clarke tipična je ekranizacija antagonista kojem nema spasa.

Serenity su kritičari opisali kao seksi, neo-noir triler, no redatelj filma, Steven Knight, nadovezao se kako je u pitanju nadnaravna i egzistencijalna priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ne preostaje ništa drugo no nekoliko puta pogledati najavu i pokušati razaznati jesu li prizori ispred nas zaista stvarnost ili tek plod nečije mašte.
Foto: Youtube, imdb
Objavljeno: 26.01.2019. u 01:14

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p