PARTER

Oscar dobiva novu kategoriju. Možete li pogoditi koju?

Promjene u fimskoj Akademiji

Prema najnovijim objavama američkih medija, Oscar će dobiti face-lifting. Nakon povećeg pada broja gledatelja s kojima se televizijski prijenos ovih filmskih nagrada suočavao, odbor Akademije kinematografije predstavio je napokon neke promjene.

Najveća objavljena promjena je dodavanje nove kategorije, koja će nagraditi „izvrsna postignuća u popularnom filmu“. Ako i vi imate upitnike iznad glave što ovo znači, ne brinite, niste jedini je nema puno objašnjenja što će ova kategorija sadržavati i kako će se filmovi rangirati osim što filmski kritičari se nadaju kako će se na ovaj način „dobri“ filmovi izdvojiti od onih „popularnih“. Također, nadodano je kako se razmatra da Blockbusteri napokon budu prepoznati u kategoriji „Best Picture“.

Dalje, televizijski prijenos bit će skraćen do tri sata (hoćemo li ostati uskraćeni za sve divne toalete?) jer reakcije i pritužbe govore kako nagrade traju suviše dugo i dosadne su. Oscari će se tako pridržavati ovog strožeg rasporeda snimanjem nekih od 24 kategorija uživo tijekom reklamnih pauzi, a zatim ih emitirati kasnije u televizijskim emisijama. Promjene su napravljene po uzoru na Tony Awards koje nagrađuju uspjehe na kazališnim daskama Broadwaya te 5 mjeseci nakon 90-godišnje nagrade Oscar koja je bila najlošije gledana u povijesti, sa „samo“ 26,5 milijuna gledatelja.

Foto: Getty Images (Arhiva Fashion.hr)
Objavljeno: 09.08.2018. u 11:03
Tagovi: Oscar

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p