FILM I TEATAR

Svi pričaju o Bird Boxu, novom filmu Sandre Bullock

Saznali smo zašto je podignuo toliko prašine
Protekla godina bila je izrazito plodna kad su u pitanju odlični filmovi i serije, a najnoviji je apokaliptični triler s talentiranom glumicom i oskarovkom Sandrom Bullock kojeg publika i kritika ne prestaje hvaliti. Zaintrigirani čime je Bird Box osvojio takvu naklonost, film smo pogledali i moramo priznati, impresionirani smo.

Sandra Bullock igra ulogu Malorie, trudne slikarice koje se našla usred najveće katastrofe koja je dovela do kraja svijeta, apokalipse. Naime, misteriozni entiteti uzrokuju masovna samoubojstva diljem svijeta, a jedini način kako izbjeći i preživjeti jest ne vidjeti ih. S povezom preko očiju, u kući punoj stranaca, Malorie je uspjela preživjeti čak pet godina, mora s dvoje male djece preživjeti izlazak u apokaliptičnu stvarnosti i pokušati preživjeti.

Za razliku od uobičajenih hororaca i trilera, radnja filma te način snimanja jedan su od ključnih razloga zašto je ovaj film u ovakvom kratkom roku osvojio brojnu publiku. Da je film oduševio dokazuje podatak kako je ovo najgledaniji Netflixov film u povijesti po dolasku na male ekrane, čak 45 milijuna računa korisnika diljem svijeta pogledalo je film u sedam dana. Nakon što smo ovo ljeto grizli nokte gledajući filmove poput „A Quite Place“ i“Arrival“, očito je da je u pitanju trend filmova i serija koji gledatelja intrigiraju ključnim premisama svakog dobrog hororca: da je napet i jeziv, ali suptilan. Iako radnja filma nije nužno originalna, odlični glumački performans Sandre Bullock, Johna Malkovicha, Sarah Paulson razlog su zašto će vas film prikovati uz ekran. Likovi su zanimljivi makar su razrađeni dosta plošno oslanjajući se tek na neke primarne osobine, no prostor u koji je radnja smještena kao i sam tijek događaja čine Bird Box uravnoteženim i sjajnim filmom za razonodu. Uostalom, natjerat će vas da se zamislite nad radnjom filma i njegovim psihosocijalnim aspektima. U svakom slučaju, film koji morate pogledati.
Foto: imdb, Youtube
Objavljeno: 02.01.2019. u 15:10

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p