FILM I TEATAR

Tko je sve nominiran za prestižnog Oscara?

Počinje još jedna utrka za zlatni kipić!

Protekla, 2018. godina, bila je u znaku glazbenih filmova koji su apsolutno dominirali srcima publike, no ovogodišnje nominacije donose još neka fantastična filmska ostvarenja koja su se s punim pravom našla na popisu onih najboljih. 

Kao što smo napomenuli, filmovi u kojima glazba vodi glavu riječ u protekloj godini bili su potpuni vladari kino dvorana te ne čudi da su oba filma normirana u svim glavnim kategorijama, a zasigurno pogađate da se radi o uspješnicama A star is born i Bohemian Rhapsody. Usprkos perima filmskih kritičara koji nerijetko nisu bili naklonjeni navedenim naslovima; marginalizacija nije urodila plodom te su oba filma pokupila zavidan broj nominacija. Akademija je ove godine u svoj odabir najboljih uvrstila i Black Panther, film koji govori o superjunacima i prvi je takve tematike nominiran za zlatni kipić u čak šest kategorija. Predvodnici ovogodišnjih nominacija bez premca su filmovi Roma i The Favourite s po deset nominacija, zatim slijedi Vice s osam nominacija, BlackKKlansman sa šest nominacija te Bohemian Rhapsody i Green Book s pet nominacija za najprestižniju filmsku nagradu.

Kada govorimo o glumcima, na listi za najbolju mušku glavnu ulogu očekivano se nalaze Christian Bale (Vice), Bradley Cooper (A Star is Born), Willem Dafoe (At Eternity’s Gate), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) te Viggo Mortensen (Green Book), dok se za nagradu najbolje ženske glavne uloge bore Yalitza Aparicio (Roma), Glenn Close (The Wife), Olivia Colman (The Favourite), Lady Gaga (A Star is Born), Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?).

Budući da je godina protekla u znaku glazbe, jedna od najpopularnijih pjesama ‘Shallow’ očekivano je nominirana i glasi kao najveći favorit, a na popisu nominiranih za najbolju izvornu pjesmu našle su se i pjesme ‘All The Stars’ (Black Panther), ‘I’ll Fight’ (RBG), ‘The Place Where Lost Things Go’ (Mary Poppins Returns), ‘When A Cowboy Trades His Spurs For Wings’ (The Ballad of Buster Scruggs). Dodjela nagrada održat će se 24.veljače u kultnom losanđelenskom Dolby Theatru, stoga imate dovoljno vremena za pogledati sve nominirane filmove, a cjelokupnu listu svih potencijanih dobitnika možete pogledati na sljedećem linku.

Foto: IMBd
Objavljeno: 23.01.2019. u 10:26
Tagovi: film

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p