In Memoriam: Tomo Vrban

Odlazak velikog talenta

 

Nekad u životu sretnete ljude koji Vas znaju podignuti kada ste u lošem raspoloženju, osobe koje uđu u prostoriju i zrak postane lakši, veseliji. Osobe koje su pune života, koje uzimaju najbolje od života i idu sto na sat bez vremena za negativnost.  Za Tomu Vrbana svi će se složiti u jednom: pozitiva bez premca.

Kada mu je prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana bolest nije potonuo duhom, nego je u svom stilu napisao: „I will survive".  

Njegov prijatelj Ranko Vučinić  tada je u ime Tome i njegove obitelji izdao službeno priopćenje za medije: „Uz nevjerojatnu snagu za životom i s izrazitom željom za pobjedom nad opakom bolešću već od ovoga tjedna Tomo započinje ciklus teških i iscrpnih terapija - rekao je Vučinić u pismu kojim se obratio medijima u kojem prenosi zamolbu obitelji Vrban i njegovih najbližih suradnika da izbjegnu sva medijska nagađanja i objavljivanja informacija u kojima se analiziraju Tomina bolest i zdravstveno stanje, s isključivom namjerom da ove izuzetno teške trenutke olakšaju samoj obitelji, suradnicima i prijateljima, kao i njemu samom."

Na veliku žalost svih koji su ga voljeli i poznavali, Tomo je jučer izgubio najtežu bitku u životu a moda je izgubila nevjerojatan talent, velikog profesionalca i nadasve dobrog dečka.

Tomo Vrban je bio jedan od naših najboljih mladih make up artista. Čovjek bez kojega ste rijetko mogli zamisliti modni editorijal, naslovnice magazina, kampanje, revije, tv emisije.Prije godinu i pol dana u suradnji s prijateljem i poslovnim partnerom Sašom Jokovićem, otvorio je iznimno uspješnu školu šminkanja „Vrban i Joković" kroz koju je do danas prošlo nekoliko stotina polaznika.

Nikad nije krio da mu je posao make up artista prva ljubav: "Ovo nije posao nego ljubav, a kao takva nema granice i ne pita za vrijeme ni za umor. Ako nešto voliš raditi i predaš se, automatski „ti" više nisi na prvom mjestu".

Kao i njegov prijatelj Saša Joković, Tomo je o make up-u sve naučio sam, a postignuti uspjeh je rezultat iznimnog talenta kojega je brusio godinama, isprva proučavajući knjige i radove velikih make up artista poput Kevina Aucoina, da bi potom polako stvarao svoje mjesto na javnoj sceni radom u poznatim hrvatskim magazinima poput Cosmoplitana, Elle-a, Story-a i mnogih drugih. Ne postoji osoba na hrvatskoj estradi s kojom nije surađivao i koju nije barem jednom transformirao u ljepoticu s naslovnice.

Kada smo prije godinu dana promijenili koncept Fashion.Hr portala, među prvima je pristao podijeliti korisne savjete s Vama i doista mu nikada nije bilo teško prenijeti svoje znanje. Teško je riječima opisati koliko će nam faliti njegova prisutnost u backstagu modnih revija, gdje je bio vječni smijeh pa čak i zadnji dan kada bi svi već bili premoreni i neispavani. Hrvatska je jučer izgubila jedan veliki talent, dobrog dečka, dragog suradnika i velikog profesionalca.

 

Dragi Tomo,

Hvala ti na svemu

„The World Loves You Back"

 

Ana Pavić

 

Objavljeno: 23.03.2010. u 13:20
Tagovi: Tomo Vrban
vrh stranice
p p