Modni sud: Hrvatski Radijski Festival 2009.

Volani, boje i vatromet...

Kada bi citirali voditeljicu Nikolinu Pišek tijekom sinoćnjeg vatrometa na pozornici: "Molimo sve, u haljinama od sintetike i sa perikama da se odmaknu"- dobili bi približan modni opis određenih sudionika ovogodišnjeg radijskog festivala.

Nepobitna je činjenica da je radijski festival trenutno jedina glazbena manifestacija u Hrvatskoj, koja može okupiti popriličan broj domaćih celebova, kako onih sa B liste koji iskaču na svakom eventu, tako i zvijezde A liste poput Nine, Vanne i sl.

 

Nakon afere "Stella McCartney", Nina Badrić je sinoć definitivno zaslužila titulu najbolje odjevene. Raskošna gotička haljina na pravi način je istaknula sve atribute lijepe pjevačice, a dozu dramatičnosti je naglasila i povezom od crne čipke preko očiju. Sitna zamjerka je neusklađenost njezinog partnera na sceni, Harija Varešanovića, koji je standardno ostao vjeran odijelima u pastelnim tonovima.

 

Na djevojkama iz grupe Feminem je evidentno da se trude oko scenske odjeće. Odabiri im nisu uvijek najsretniji, ali ako uzmemo u obzir atmosferu pjesme i sam scenski nastup, bar su pokazale usklađenost, što se ne bi moglo reći za ovogodišnji outfit Maje Šuput. Za razliku od zanimljive haljine koju je nosila na prošlom festivalu , Maja je ove godine odabrala "Mon Cheri bombonijera" look, koji je na sceni u kombinaciji sa tamburašima, izgledao blago reći čudno.

 

 

 

Zgodna Vanja Rupena ima tijelo koje može podnijeti svakakve kombinacije. Sreća je da Vanja uz sve to, ima i stila. U ovoj plavoj haljini je uspjela izvući seksipil na ležeran talijanski način.

 

Njezina suvoditeljica Nives Drpić, imala je i boljih izdanja. Crvena haljina malo toga ostavlja mašti i možda bi i prošla u nekom noćnom izlasku ali za voditeljski angažman ovoga tipa, definitivno ne.

 

Vanna se ukazala u svom do sad najboljem izdanju. Od frizure s kojom je konačno otkrila lijepo lice, pa do izvrsne haljine koja joj  komplimentira figuri. Nadamo se da ćemo ju češće viđati u sličnim outfitima.

 

Nikolina Pišek je zgodna i to je očito, međutim u ovoj haljini i sa loknama na glavi, izgleda kao "Barbie - Mattel Limited Edition". Kombinacije su joj uspješnije kada se drži jednostavnijih formi bez suvišnih volana, folije i slojeva.

 

Jelena Rozga je pogodila it cipele sezone, ali u kombinaciji sa ovom haljinom izgledaju kao ortopedska pomagala. Ukoliko je imala žarku želju da ih obuče, ovu haljinu je trebala ostaviti u ormaru. Pohvala za konačnu promjenu imagea,  svjetlija kosa joj pristaje izvrsno.

 

Ivana Kovač, pjevačica grupe Magazin, ostala je vjerna Hippy Gardenu, te smo imali priliku vidjeti haljinu iz njihove posljednje kolekcije. Remen - iako je uključen u total look sa piste- je u ovom slučaju trebala izbjeći, jer joj nezgodno presijeca figuru.

 

Žanamari Lalić nikako da pronađe svoj stil. Šteta, jer ima izvrsnu figuru a često joj se događa da je obučena u nekakve kombinacije koje previše otkrivaju ili u ovom slučaju pokrivaju. Ovdje je svega previše, od glomaznog cvijeta, šljokica, slojeva i nejasnih cipela.

 

Indira Mujkić izgleda sve bolje. Iako bi mnogi ocijenili da je ovaj tip haljine rezerviran isključivo za mršavice, Indira je provela dovoljno vremena u teretani da si može dozvoliti i smjelije kombinacije poput ove.

 

Zorica Andrijašević nas uvijek iznenadi sa odjevnim kombinacijama. Još se sjećamo rozog šešira/suncobrana s kojim je maltene zaklonila pozornicu na Hvaru. Za ovu godinu, odabrala je srebrnu kombinaciju, sa hlačama koje podsjećaju na peraje. U ovom slučaju slika govori tisuću riječi.

 

Lana Jurčević njeguje sveamerički pop image i to u većini slučajeva izgleda jako dobro, međutim ovaj put je malo podbacila, pogotovo ako uzmemo u obzir prošle nastupe i dojmljivije outfite, s kojima je znala oduzimati dah muškom dijelu publike.

 

Ana Pavić

gl.urednica                                                                          photos by Cropix

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 31.05.2009. u 22:56
vrh stranice
p p