Modni žiri: Splitski festival

Severina zasjenila sve prisutne

Još jedan „glazbeni" festival je za nama. Drago nam je da nismo glazbeni kritičari te taj nezgodni dio posla prepuštamo kolegama iz drugih medija ali kao solidni poznavatelji glazbe, možemo ustvrditi kako je nekad poželjno staviti tv na "mute" kao što je jednom prilikom Nenad Korkut izjavio za jednu srpsku pjevačicu koja se odijevala u Ungaro: „Izgasim ton i gledam haljinu".

U određenim trenucima smo poželjeli da nije bilo ni slike ali o tom po tom. Mladen Grdović je ispunio očekivanja i skočio u publiku tako da ukoliko se još ne zna tko bi bio savršen kandidat za predgrupu Guns'n'Rosesa u Areni, mi predlažemo Mladena.

Što se nama važnijeg, modnog, dijela tiče, vidjeli smo i dobrih i loših kombinacija. Za titulu najgore odjevenih se bore Andrea Šušnjara i Maja Šuput.

  Maja Šuput

Najveći problem Maje Šuput nisu trash kombinacije koje neke pripadnice naše scene čak i znaju nositi s šarmom, nego činjenica da uvijek izgleda kao da joj je ustvari jako neugodno u onom što na sebi ima. Od Marilyn faze do stilističkih savjeta Marka Grubnića, Maja izgleda pogubljeno u modnom smislu, na jednostavniji način rečeno: ona bi, ali ne zna kako.  Stoga i nije pretjerana tvrdnja kako su kombinacije koje smo imali prilike vidjeti u Splitu, nalikovale na ljetnu turneju narodnih pjevačica iz susjedne države. Frizura i ten radi kojih su je mnogi prozvali dvojnicom Maje Morales su joj se vjerojatno obili o glavu, te je sljedeće večeri nastupila s kratkom kosom.  Haljina iz druge večeri je izgledala jeftino, jako loše skrojena u gornjem dijelu koji je vjerojatno trebao predstavljati neku blagu verziju JPG korzeta/grudnjaka. Šljokičasti moment preko ramena nam nije jasan.

                          

Andrea Šušnjara ima prokletsvo pjevačica Magazina koje su u svoje vrijeme bile stilistički nedorađene. Danijela Martinović i danas često pleše na granici ukusa,  Jelena Rozga je imala svoje traperice-topić-štikla faze, sparene s minjacima sumnjivih materijala u svim bojama. Ivana Kovač je donekle popravila dojam prvenstveno radi savjeta Đurđice Vorkapić iz kuće Hippy Garden, a slatka Andrea izgleda stilistu nema ili joj je sadašnji loš.

Sado mazo kreacija u kombinaciji kože, satena i čipke je nešto što možemo očekivati na Jeleni Karleuši a nikako na mladoj i slatkoj curki koju se može isfurati na millijun drugih načina a da ne izgleda neukusno i pomalo smiješno. Hitno mijenjati stil!

  Jelena RozgaIvana Kovač i Jelena Rozga

Jelena Rozga je ušla u tridesete, posvijetlila kosu, nabacila koji kilogram i otkrila kuću Herve Leger. Haljina boje kože joj stoji kao salivena a nova boja kose ju je osvježila. Na prvoj večeri je pjevala i Ivana Kovač koja je izgledala elegantno u plavoj drapiranoj haljini. Make up, iako jači, je izvrstan, a crveni ruž bi trebala nositi češće.

                              Feminem

Kod Nede Parmać i njene sestre Sanje je ili previše ili premalo materijala. U ovom slučaju u pitanju su bale materijala u nijansama plave. U pitanju je kroj koji ni uz najbolju volju ne možemo pohvatati ali je zasigurno bio zahtjevan za odjenuti. Naušnice su u pravom smislu riječi masivne!

                              Severina

Seve je na sceni već dugi niz godina i žena jednostavno zna pogoditi haljinu, boju, biti u trendu a ostati svoja i izgledati izvrsno. Najbolje odjevena žena na festivalu prvu je večer pokazala tijelo u kratkoj rozoj haljini, a drugu je briljirala u izvrsnoj svilenoj kreaciji boje pudera. Bravo Seve!

A.P.

Objavljeno: 06.07.2010. u 09:37
vrh stranice
p p