Čija je čija guza?

Kate Moss se očito ne drži onako dobro kako se priča

Nedavna  revija Louis Vuittona izazvala je dvije debate u javnosti. Prva se tiče cigarete koju je Kate Moss pušila tijekom revije, a druga njene guze. Kate Moss je hrabro pokazala celulit i izazvala nekoliko zločestih komentara. Brane je oni koji kažu kako je Kate Moss jedna jedina, a napadaju oni koji kažu da je Katici očito odzvonilo.

Daily Mail je na strani ovih drugih, pa je sve mitove o fenomenalnoj liniji Kate Moss odlučio razbiti jednostavnom usporedbom. Zamolili su pet dobrodržećih žena u dobi između 26 i 56 da se skinu u sličnu kombinaciju kao i Kate i rezultati su iznenađujući! Uzmite u obzir da se uspoređuju žene u dobroj formi s jednim supermodelom koji ipak mora zadovoljiti standarde različite od onih koje „zadovoljavaju" prosječne žene.

50+ kategorija

Valerie Burns radi kao fitness instruktorica usprkos dobi od 56 godina i izgleda fenomenalno! Majka troje odrasle djece nosi veličinu 36 i otkriva tajnu svoje savršene guze: „Obožavam nositi bikinije i uske haljine. Figura mi se nije mijenjala od dvadesetih. Uvijek variram između veličine 36 i 38, ali sam aktivna cijelo vrijeme i to je tajna moga izgleda.

Prije dvadeset godina sam postala fitness trenerica i uložila u skupu opremu koju redovito koristim. To se isplati ako ste zadovoljni svojim odrazom u ogledalu. Vodim zdrav život. Imam i malo celulita, ali takav je život. Guza nema rok trajanja i uvijek može izgledati dobro ako se trudite."

Biciklistica

Heather Pope ima 40 godina i jedno dijete. Nosi broj 38, a usprkos poslu na kojem većinu vremena sjedi, njena guza je savršena: „Zvali su me Bubble Bum jer mi je guza bila savršeno okrugla bez mnogo truda. Nakon poroda sam vidjela da ću se morati malo potruditi jer se gravitacija umiješala u moje tijelo.

Odlučila sam zadržati svoju figuru pod svaku cijenu, ali teretana mi je bila strašno dosadna. Onda sam upoznala svog sadašnjeg partnera koji ima lanac trgovina biciklima i sada vozim bicikl tri puta tjedno, a za razliku do trčanja na traci nije zamorno, nego zabavno!"

Sretnica

Tannita Davies ima 32 godine i radi kao tajnica. Majka je dvoje djece koje je rodila u protekle tri godine. Bez obzira na sve, znakova nedavne trudnoće nema: „Sretna sam što je bez obzira na dvije trudnoće moje tijelo ostalo u dobroj formi. Imam dječačku figuru i ne moram se pretjerano truditi oko svoje guze. Briga o dvije bebe zahtijeva mnogo posla, ali nikad nisam ciljano vježbala.

Valjda mogu zahvaliti genima i sreći. Već deset godina nosim isti broj, a iako se oblik tijela promijenio, guza i dalje izgleda dobro. Prije pet godina sam počela jesti nezdravo i ostala u šoku kad sam vidjela da mi se stvara celulit. Brzo sam se vratila na zdravu prehranu, a moja bedra i guza u normalno stanje."

Ovisnica o kremicama

Sarah Skyte nosi veličinu 40 i ima 26 godina: „Svoju guzu ne volim, ali ni ne prezirem. Gornji dio tijela mi je jači i trudim se izbalansirati obline. Držanje celulita pod kontrolom zahtijeva mnogo truda, a što sam starija sve je teže. Jako sam zaposlena, ne vježbam redovito i onoliko koliko bi htjela pa koristim sve vrste krema protiv celulita.

Paranoična sa oko toga kako bi moja guza mogla izgledati jednog dana. Ako vidim da neki proizvod daje rezultate koristim ga bez obzira na cijenu! Volim se ponekad počastiti pizzom, čašom vina i sl., a ako je serum od 200 funti cijena tog užitka, zašto i ne bi?"

A što kažu stručnjaci?

Daily Mail je okupio i tri stručnjaka koji su otkrili savršenu kombinaciju tjelovježbe, njege i odjeće koja će prikriti celulit.

Vježbanje

Doug Robertson, kreator novog ciklusa vježbi pod nazivom The Perfect Bum kaže kako se prije svega treba fokusirati na vježbe donjeg dijela tijela gdje se celulit najčešće javlja. „Zamolite osoblje teretane da vam preporuči vježbe u kojima guza mora biti stisnuta." objašnjava i dodaje: „Kada se dižete sa stolca, nemojte koristiti ruke, nego snagu bedara i stražnjice. Penjite se dvije stepenice odjednom i izbacite  250 kalorija dnevno iz svoje prehrane i kombinirajte s 30  minuta aktivnosti."

Njega kože

Lesley Reynolds, djelatnice je klinike specijalizirane za dermatologiju, kaže kako je ključ svega masaža, dok je cijena kreme manje bitna stavka u borbi protiv celulita. Preporučuje i svakodnevni suhi piling četkom, limfnu drenažu, izbacivanje brze hrane, kofeina, povećan unos tekućine i tople obloge. Posebno dobre rezultate vidjet ćete budete li koristili ove metode u kombinaciji s kozmetičkim tretmanima protiv celulita.

Moda

Stilistica Rachel Fanconi pomagala je u odabiru i Davidu Beckhamu i Helen Mirren. Njeni savjeti su sljedeći: „Pažljivo odaberite traperice. Neka budu tamne i sa šavovima koji vas ne stišću. Stražnji džepovi također mogu vizualno proširiti ili suziti guzu, pa isprobajte više modela. Nosite specijalizirano donje rublje koje podiže obline i daje im tonus. Pazite na omjer proporcija i nemojte naglašavati svoje slabe točke te uvijek kad ste u mogućnosti nosite visoke pete jer nas čine vizualno mršavijima."

B.K.

prema: Daily Mail

foto: Daily Mail

Objavljeno: 18.03.2011. u 14:14
Tagovi: Celulit, Kate Moss

VIDEO

vrh stranice
p p