Fitness tajne Kate Moss

10 savjeta njenog trenera

Kate Moss je možda imala i boljih dana, ali njezin trener Dan Chapman, poznat po svom trotjednom programu i dalje marljivo radi s njom. Njegov program sadrži i deset savjeta kako se motivirati, što jesti i kako vježbati.

1. Najedite se

Zobena kaša, nemasni jogurt, med, krekeri, piletina, tofu, riba i šumsko voće temelj su prehrane slavnog modela. povremeno se počastite lizalicom bez šećera, ali ako ste jako gladne zasitite se nekom od gore navedenih namirnica.

2. Burn, baby, burn

Kombinirajte intenzivnu i manje intenzivnu tjelovježbu. Sprintajte na traci tri minute, a zatim šećite još tri. Penjite se tri minute, pa tri joggirajte po ravnom.

3. Kombinirajte

Mijenjanje vrste aktivnosti ili mjesta vježbanja djeluje motivirajuće.

4. Uključite glazbu

Glazba motivira i daje energiju te sprečava dosadu. Pazite kako birate kompilaciju za mp3- prenabrijana glazba može demotivirati jer nećete moći pratiti ritam koji je prebrz. Odaberite disco ili r'n'b.

                                     

5. Jedite proteine

Proteini su najbolji obrok nakon tjelovježbe jer obnavljaju mišićna vlakna. Možete jesti proteinske pločice koje vas neće udebljati, a dobar odabir je i lešo bijelo meso piletine i puretine.

6. Popijte kavu

Kava daje energiju i održava budnost. Ako ne volite kavu dobra alternativa je zeleni čaj. Ali pripazite: riječ je o običnoj crnoj kavi koja bez šećera gotovo da uopće nema kalorija, ali zato svi dodaci od mlijeka do šećera dodaju kalorije. Pijte i dovoljno vode jer kava djeluje diuretički.

7. Radite trbušnjake

Dosadni su. naporni su. Ali protiv trbuščića su jedino rješenje. Radite ih polako da budu učinkoviti (i da, znamo da su tako još naporniji, ali isplati se).

8. Brinite o nogama

Za dobre noge najbolji je kick boxing ili jednostavno ubacivanje skoka, na kraju svakog napravljenog čučnja. Skokovi su i inače dobri, pa ako ne znate kud sa sobom- skačite!

                                     

9. Počnite s treninzima snage

Treninzi snage su ključni za ubrzavanje metabolizma i trošenje kalorija. Chapman objašnjava kako je dobro uz uobičajene vježbe dodatno opteretiti tijelo medicinskim loptama ili malim utezima. Ne brinite se ako dobijete na masi- to je samo mišićno tkivo!

10. Pozdravite se s obješenim podlakticama

Vježbajte bicepse i tricepse radeći klasične okretaje rukom dulje vremena. Stavite li jšš narukvice koje opterećuju mišiće, efekt će biti brži.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 02.01.2010. u 19:48
-1. Ne postoji Linker skripta za ovu stranicu
vrh stranice
p p