Kako vježbati kod kuće?

Nekoliko savjeta za one koji mrze teretanu

Postoji milijun i jedan dobar razlog da ne idete u teretanu: ide vam na živce preglasna/ prespora/ prebrza muzika, tko zna tko je sve dirao one spužvaste ručke na spravama, a i kada su zadnji put očišćene, nije vam usput, čudno miriše... Ipak, taj milijun i jedan razlog nije dovoljan da se zapustite, pogotovo sada kada je ljeto pred vratima. Celebsice možda imaju sve trenere i estetske kirurge koje možemo zamisliti, ali čak i one nekad moraju vježbati dok su na putu ili kos kuće. Ovo su njihove omiljene vježbe!

Rastezljiva vrpca


Rastezljivu vrpcu možete nabaviti već za nekoliko desetaka kuna, a različite izvedbe i boje će zadovoljiti svačiji ukus. Rastezljiva vrpca pruža dodatni otpor pri izvođenju nekih osnovnih vježbi, stoga ukoliko vježbate kod kuće definitivno razmislite o jednoj.

Downloadane vježbe i DVD-i


Drago nam je što imate taj super novi mobitel, ali umjesto da samo downloadate igrice, bilo bi zgodno da instalirate i nešto korisno, npr. program za vježbanje. Odabir je uistinu velik, od brznih ekspresnih vježbi s timerom do cijelih serija DVD-a koji traže čeličnu volju, ali vas zato ostavljaju s čeličnim mišićima.

Pilates lopta


Osvrnite se oko sebe i sigurni smo da se krije negdje ispod hrpe odjeće. Sjedenje na pilates lopti poboljšava držanje, a izvođenje nekih osnovnih pokreta rukama s njom dobro djeluje na kritične točke poput nadlaktica.

Piloxing rukavice


Kome se još da boksati? Nabavite Piloxing rukavice željene težine s kojima možete raditi apsolutno sve: kuhati, pospremati ili čak biti na radnom mjestu. One su naime lagano opterećene i samim time pri svakom pokretu jačaju ruke.

ValSlides


ValSlides su posebna vrsta „papučica" u kojima doslovno klizite po podu. Jennifer Garner ih navodno obožava, a čujemo i da su jako zabavne jer s njima uopće ne osjećate da vježbate dok kližete po laminatu ili parketu.

Harley palica


Nositi svoje dobre stare utege sa sobom je ponekad uistinu naporno, ali Harley Bar je dizajniran posebno za žene po uzoru na velike utege u teretani, s nekoliko manjih pločica utega te šipke.

Utezi


Ako imate brata nažicajte ga da vam da svoje, jer mu sigurno skupljaju prašinu negdje u podrumu. Utezi su često zaboravljeni u svijetu opsjednutim kardio vježbama. Jedino na što morate pripaziti je da ne budu preteški, a zatim samo ubacite neki DVD, ispravite se i gledajte omiljenu seriju dok vježbate.

B.K.

foto: InStyle

Objavljeno: 11.04.2011. u 21:13
Tagovi: vježbanje

VIDEO

vrh stranice
p p