Najbolje metode detoksikacije

Što preporučuju stručnjaci?

Postoji nevjerojatno načina da izvršite detoksikaciju organizma: možete ići na ispiranje crijeva (kao Gwyneth Paltrow), piti grozne sokove, boraviti u kojekakvim prostorijama i sl. Ali što uistinu funkcionira. Dr. Rashmi Gulati savjetuje da upravo u proljeće treba očistiti organizam, ali i da postoje neke metode koje su bolje do drugih.

 

Čišćenje sokovima

Sastoji se od beskonačno mnogo (vjerojatno odurnog) soka. Uvijek, stalno i svuda. Da bi bilo učinkovito morate promijeniti cijeli režim prehrane, jer komad odojka ne nestaje samo tako. Mana ovog načina je cijena jer su takvi pripravci jako skupi, a kao zamjena mogu proći svježe iscijeđeni sokovi.

IV terapija

Riječ je o intravenoznom načinu detoksikacije koji nije standardni tretman nego se provodi u bolnicama. Dobra zamjena za njega može biti proteinski prašak (kojeg ćete piti, ne injektirati".

Haloterapija

Terapija solju znači da morate određeno vrijeme provesti u slanim sobama ili slanim špiljama. Zbog disperzivne prirode soli, ona čisti pluća i pomaže pri problemima s tenom, astmi, alergijama... Rezultati se vide nakon 3-4 posjete. Kućna verzija je kupka s morskom solju.

                     

Terapija znojenjem

Procedura je sljedeća: zatvore vas u sobu, saunu, banju, hamam i vi se znojite. Potrebno je piti puno vode i znojiti se postepeno, a ako vam se ne da do saune možete se oznojiti dobrim, starim vježbanjem.

Limfna drenaža

Ova vrsta detoksikacije slična je masaži i korisna je svima, osim osobama sa slabim srcem koje bi je trbale izbjegavati baš kao i osobe na kemoterapiji ili izložene zračenju. Kod kuće možete raditi suhi piling četkom ili piling morskom solju.

Terapija blatom

Detoksicirajte se tako da vas urone u blatnu kupku ili zamotaju u povoje s blatom ili glinom. Navodno blato ima negativan električni naboj, a toksini pozitivan, pa se zato toksini izlučuju van kroz pore. Ne preporuča se alergičnima na morske plodove, trudnicama i nestrpljivima (jer ipak ležite umotani oko 20-ak minuta).

B.K.

 

 

Objavljeno: 21.04.2010. u 13:32
Tagovi: zdravlje, dijete
vrh stranice
p p