Noge iz raja

Poznate dame kroz povijest

Svi vole vidjeti lijepo oblikovane ženske noge. Čak i dok su neki drugi atributi bili u prvom planu, kao u eri grudi za vrijeme najveće popularnosti Baywatcha ili eri guze koju je započela J.Lo, lijepe noge su uvijek bile visoko na popisu ženskih želja i muških maštarija. Dobre noge znače nošenje vrućih hlačica i minica na ravne cipele bez kompleksa, dok se sve ostale smrtnice dvoume oko nevjerojatno visokih štikli ili ipak neke „pristojnije" duljine suknje ili hlačica u kombinaciji sa „savladivom" petom. Donosimo vam popis žena s najpoželjnijim nogama u povijesti celebrity-a! One se sigurno nikad nisu pitale „Je li ovo prekratko?"

Betty Grable je bila najpoznatija pin up djevojka iz četrdesetih koja je krasila mnoge vojničke ormariće tijekom Drugog svjetskog rata. Po zanimanju plesačica, bila je prva zvijezda koja je osigurala svoje noge na milijun dolara (točnije, to je učinio njen filmski studio Fox). O svojim nogama Betty je izjavila „Postoje dva razloga zašto sam uspjela u showbizzu. I na oba stojim čvrsto na zemlji!"

Marilyn Monroe je bila i ostala neprikosnovena seks bomba. Scena u Sedam godina vjernosti kada joj vjetar iz ventilacijskog otvora podiže suknju upisana je u anale filmske povijesti. Kada je snimana preko 5 000 znatiželjnika i novinara se okupilo promatrajući najljepšu ženu na planeti kako pokušava spriječiti svoju suknju do dizanja. Niti jedan drugi par nogu to nije uspio.

Najpoznatija instruktorica aerobika, Jane Fonda, oblikovala je najpoželjnije noge u 60-ima. Žena je kriva što je lateks trikoiće učinila seksi (ako ne vjerujete pogledajte Barbarellu). Također se spominje u pjesmi Baby got back u kojoj reper Sir Mix a Lot savjetuje djevojci da radi čučnjeve poput Jane.

Jamie Lee Curtis je imala jedno od najboljih tijela koje smo vidjeli u osamdesetima. Dugonoga Jamie zaludila je svijet kada se pojavila u reklami za hulahopke (a imala je 36 godina!!!) i nakon nje osigurala svoje noge na dva milijuna dolara u osiguravajućem društvu Loyds.

                          

Ako je ijedno križanje nogu ušlo u povijest, onda je to ono Sharon Stone u filmu Basic Instinct! Ne moramo ići u detalje, jer scenu smo svi vidjeli, ali morate priznati da je Sharon bijelim minicama dala novu dimenziju. Uostalom koliko nogu ima vlastitu Facebook stranicu i fan club?

Kate Moss ima mršave nožice (naše bake bi rekle „pileće"), ali to je nije spriječilo da postane jedan od najbolje plaćenih modela svih vremena. Zanimljivo- njene noge više vole žene nego muškarci, vjerojatno jer izvrsno izgledaju u minicama, skinny jeansu i vrućim hlačicama u kombinaciji s balerinkama.

Gisele Bundchen svojim izgledom raspaljuje mušku maštu, a tome sigurno pridonosi činjenica da ima savršeno oblikovane duge noge- ni premršave, ni predebele, bez celulita i kvrgavih koljena. Independent ju je proglasio „najvećom zvijezdom u modnoj povijesti" što nije nimalo loše za djevojku koju su u školi zvali Oliva.

Kada se u seriji seks i grad skinula u bikini i pokazala malo celulita, Kim Cattrall su mediji tretirali kao da je u najmanju ruku- terorist. S obzirom da ženska ima preko pedeset godina, možemo samo željeti da jednog dana izgledamo poput nje.

Beyonce je diva u pravom smislu riječi, a ujedno i jedina žena na svijetu koja s tako jakim nogama može nositi Mary Jane sandale u kombinaciji s minicom. Njene jake, ali mišićave i istrenirane noge dale su poticaj djevojkama diljem svijeta da se zavole onakve kakve jesu.

Heidi Klum, po zanimanju supermodel i super- mama, svoje nožice je osigurala na nevjerojatnih 2.2 milijuna dolara kada je postala zaštitno lice za Braun epilatore! U osiguravajućoj kući Phillips De Pury and Co. izjavili su „Toliko često osiguravamo samo statične objekte, da je bilo lijepo napokon osigurati nešto živo. Svi u kući se divimo nevjerojatnoj ljepoti osiguranog komada." Malo perverzno, ili?

                            

Od kada je u crnom trikoiću plesala s kišobranom pjevajući o istom, Rihannine noge mnogima ne izlaze iz glave. Pjevačica je navodno opsjednuta svojim nogama i tijekom tjelovježbe najviše pažnje usmjeruje upravo prema njima. Nimalo ne čudi što je njene noge Gillette Venus proglasio „božanstvenima".

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 01.12.2009. u 09:29
-1. Ne postoji Linker skripta za ovu stranicu
vrh stranice
p p