Novi fitness trendovi

Tjelovježba kojom ćemo se baviti ove godine

Ako ste već zaboravili na svoje novogodišnje odluke, Fashion.hr Style Community je tu da vas podsjeti na njih! Pošto smo sigurni kako je jedna od njih da ćete početi redovito vježbati, a i sezona bikinija i kratkih hlačica se opasno bliži, vrijeme je da se upoznate s novim trendovima u vježbanju. Joga vam je užasno dosadna, tae bo su ukinuli u vašoj teretani, a partnerica s badmingtona je uganula gležanj? Vrijeme je da isprobate nešto novo!

TRX Suspension trening


Idealan je za izgradnju mišićnog tkiva i poboljšanje tonusa, a najveći fan među celebsicama je Gwen Stefani. Radi se o tome da koristite posebnu najlonsku vrpcu koja visi sa stropa dok izvodite vježbe. Tijelo pomičete u različite položaje i na taj način vježbate različite skupine mišića. Postoji preko 300 vježbi , mogu ga koristiti svi, a daje odličan omjer uloženog vremena i povratnog rezultata.

Kranking


Jennifer Lopez navodno obožava Krank uređaj koji je neka vrsta bicikla za ruke. Efekt koji dobivate običnim bicikliranjem na nogama, ovdje dobivate na rukama, jer njen izumitelj Johnny G misli kako je ponavljanje majka znanja, ali i mišića. Potrošnja kalorija je fenomenalna- 30 minuta pedaliranja troši jednako koliko i 30 minuta trčanja!

Bosonogo trčanje


Izlika da ne trčite zato jer su tenisice za jogging bezobrazno skupe više ne stoji! Ok, još uvijek trebate posebne „papučice", ali znajte da je manji rizik ozljeda nego u klasičnom trčanju. Poanta je u tome da vaše stopalo odradi cijeli posao umjesto tenisice. Najveća mana  je što trebate potvrdu liječnika da smijete trčati bosonogi pošto su zglobovi ipak po opterećenjem.

Jakobova ljestvica


Kardio vježba za sve sklone ozljedama! Set ljestvi položen je pod kutem od 40 stupnjeva, a originalno je zamišljen kao pomoć u oporavku ozljeda koljena, kuka i gležnja. Osim što je dobra vježba za sve koji se ne smiju baviti klasičnim kardio treningom, pomaže u jačanju snage i izdržljivosti. Eva Longoria i Olivia Wilde su fanovi ove vježbe gdje koristite ruke i noge kako bi se penjali i na taj način vježbali cijelo tijelo.

ViPR


ViPR je jedan od najosebujnijih artikala za vježbanje na tržištu. Cilindrična cijev dolazi u rasponu od 4 do 20 kilograma i s njom možete raditi čak 9 tisuća vježbi! Ideja se ne temelji na vježbanju cijelog tijela odjednom, umjesto vježbanja jedne po jedne zone. Pojačava balans, snagu, tonus, topi kalorije i masno tkivo.

Gravitacijski trening


Gravitacijski trening je trenutno veliki hit. Kombinira jogu, trčanje i vježbe snage, a izvodi se na uređaju koji liči Pilates Reformeru. Preko 200 vježbi prilagođeno je svačijim potrebama i mogućnostima, a moguće je vježbati svaki mišić na tijelu, iako se u načelu nikad ne vježbaju svi odjednom.

B.K.

Objavljeno: 21.04.2011. u 09:29
Tagovi: vježbanje
-1. Ne postoji Linker skripta za ovu stranicu
vrh stranice
p p