Od trudnice do mršavice

Ali u kojem roku?

Heidi Klum je samo pet tjedana nakon poroda nosila reviju Victoria's Secreta i izgledala kao da se devet mjeseci debljanja i naticanja nikada nije dogodilo. Njena Kolegica Gisele Bundchen je trebala još manje vremena da skine višak kilograma zaostao nakon trudnoće- samo dva tjedna!

Drago nam je da su i mame i bebe dobro, ali ne možemo se ne zapitati- što se dogodilo s mukotrpnim skidanjem kilograma nakon trudnoće o kojima su nam pričale mame, bake i prijateljice? Koliko god šutjeli o tome, ženska taština je takva da uvijek žude za pretporođajnom figurom. Ne zato jer su zločeste ili sebične, nego zato jer se u stvarnom svijetu nakon trudnoće tijelo teško vraća u „prvobitno stanje". ali zato celebsice ruše sve rekorde mršavljenja.

One kažu: „Imamo dobar metabolizam, ne naginjemo debljanju i jedemo zdravo." usput dodajući kako ne vježbaju, nego eto, imaju te božanstvene gene. Prava istina je ipak nešto drugačija- iza njih je cijeli stroj nutricionista i trenera koji ih vraćaju u formu u rekordnom roku.

Dakako, industrija showbizza ne tolerira višak kilograma na duge staze i te žene su pod velikim pritiskom da se što prije vrate na staro, jer na kraju krajeva, većina njih zarađuje svojim tijelom. Kako industrija pritišće njih, tako one pritišću obične žene koje nisu dio svijeta poznatih i slavnih. One, naime, u gore navedenoj izjavi o genima i salati često zaborave napomenuti kako oko sebe imaju stručni tim- i to ne samo za sebe, nego i za dijete.

  

Kada imate kuharicu koja sprema organske kašice i izbalansirane obroke, vrtlara, sobaricu i spremačicu, instruktora power joge, tri dadilje i nekolicinu pomoćnog osoblja uistinu je teško ne pronaći vremena za sebe, vježbanje i skidanje kilograma.

Kako sama nemam poroda s djecom, a ni trudnoćom, teško se može reći da sam ljubomorna na te žene, jer zapravo nemam pojma kroz što prolazi prosječna mlada majka. Ono što definitivno vidim jest da takav način mršavljenja nije najzdraviji, pogotovo ako Liz Hurley kaže da je nakon poroda jela samo grožđice, a Victoria Beckham je otkrila svoju ljubav prema suhim šljivama.

Ne mislim da se svaka žena instantno mora prebaciti na ulogu majke i zaboraviti na sve što je bila do tad, ali ova ekspres mršavljenja su na rubu pameti, kao i mršavost tih žena tijekom trudnoće. Sjetite se samo kako su Nicole Kidman upozoravali da se mora udebljati želi li roditi zdravo dijete, ali ona je i dalje ostajala čačkalica s trbuhom.

Na tragu tog razmišljanja je i moja kolegica Julia Llewellyn Smyth koja ističe kako većina žena manikuru i dolaske za pilates zamijeni dječjim rođendanima i teglenjem kolica svud naokolo, dok showbizz mame imaju nekoga tko će se pobrinuti za sve to. Kao pozitivan primjer ističe Danni Minogue koja nakon poroda nije smršavjela brzinom svjetlosti nego to čini postepeno, ali se zato čini kao da uistinu uživa u majčinstvu za razliku od njenih gore navedenih kolegica.

B.K.

foto: Daily Mail

Objavljeno: 18.09.2010. u 16:49
Tagovi: zdravlje

VIDEO

vrh stranice
p p