Pokreni se!!!

Spojite ugodno s korisnim, osvježite se i definirajte mišiće plivanjem!

Umjesto da ljenčarite na luftmadracu i samo brčkate mali palac kao da ste od šećera, ovog ljeta radije zaronite duboko u vodu i počnite plivati „za istač". Plivanje je genijalno jer svaki veći Hrvatski grad ima bazen, Dalmatinci imaju more, a Slavonci rijeke, dok su Zagorci blagoslovljeni najvećim brojem toplica na ukupan broj stanovnika. Kao što vidite, isprike za neplivanje, ne prihvaćamo...


Osnove: ako znate plivati, nema problema! Sve što Vam je potrebno je vodena površina i kupaći kostim, da bi u sat vremena potrošili 300 do 500 kalorija ovisno o stilu. Najviše potrošite kraulom i prsnim, a najmanje leđnim stilom. Plivanje oblikuje cijelo tijelo stvarajući lijepe vretenaste mišiće. Svaki strah da biste mogli završiti sa širokim, mišićavim leđima zanemarite odmah na početku, jer je za takav izgled potrebno mnogo upornog višegodišnjeg treninga (a i pokoja hormonska doping tabletica). Plivanje podrazumijeva korištenje cijelog tijela tako da svaki oblik brčkanja i plutanja samo zavarava kad je o mršavljenju riječ. Ako se umorite, izađite iz vode inače riskirate grčeve, utapanje i dizanje cijele plaže ili bazena na noge. Nemojte ići na plivanje vikendom jer je sve puno obitelji s malom djecom koji bi Vam mogli smetati.
Oprema: Neki bazeni podrazumijevaju da nosite plivaću kapicu, pa se dobro raspitajte; bez nje Vas možda ne puste unutra. Naočale mogu dobro doći ako imate osjetljive oči ili nosite leće. Zaboravite na onaj super slatki bikini sa vezenim detaljima! Radije investirajte u dobar sportski badić, bilo jednodijelni, bilo dvodijelni (najbolji su Speedo, ali mogu proći i oni marke Adidas, Nike ili Arena). Kupite i plastične japanke jer inače postoji velika šansa da dobijete gljivice koristeći zajedničke tuševe. Ako plivate na otvorenom koristite UV zaštitu, a nakon svakog plivanja isperite tijelo i kosu, najbolje blagim šamponom za svakodnevno pranje.

Mi preporučamo Nike jednodijelni badić, iz kojeg ništa ne može ispasti, te Ipanema Gisele Bundchen japanke. U Puminoj torbi ponesite i plivaće naočale (Speedo), sredstvo za sunčanje (Clarins) i šampon za učestalo pranje kose (Herbal Essences).

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 03.06.2009. u 18:15
vrh stranice
p p