Pokreni se!!!

Postoji razlog zašto su tenisačice tako seksi...

Većina top listi najzgodnijih sportašica izgleda otprilike ovako:

1. tenisačica

2. tenisačica

3. ritmička gimnastičarka

4. tenisačica

5. tenisačica...

Taj podatak uistinu govori sam za sebe jer tenis obliku tijelo na način koji ženama odgovara, bez nabijanja mišićne mase i sa zadržavanjem ključnih oblina. Prije nego se obradujete i odete nabijati loptice na susjedov balkon u prizemlju, znajte da Vam takav oblik tjelovježbe neće puno pomoći u oblikovanju figure, dok će intenzivno treniranje učiniti da izgledate bolje od Ane Kournikove!

Osnove: Tenis je prije svega namijenjen onima koji vole sportove s loptom i imaju natjecateljski duh. U sat vremena igranja tenisa potrošite oko 400 kalorija, ali taj broj varira o intenzitetu i brzini, ali i o tome igrate li u parovima ili jedan na jedan. Igrom u parovima sagorijevate duplo manje kalorija, ali ponekad duplo više živaca. Da bi uistinu vidjeli učinke potrebno je trenirati minimalno dva puta tjedno. Tenis oblikuje cijelo tijelo: noge trčanjem za lopticom, ruke raspaljivanjem reketom, poboljšava držanje i jača trbušnu muskulaturu.

Oprema: Uz reket i lopticu, potrebne su Vam posebne tenisice za tenis, jer u nekim klubovima ne dozvoljavaju igranje u običnim tenisicama. Također, raspitajte se o dress code-u: kvartovski tereni nemaju dress code, dok luksuzniji klubovi ograničavaju stajling na bijelu boju. Ako imate dugu kosu zaboravite na puštene lokne kojima želite zavesti trenera jer riskirate popikavanje po terenu, kosu u ustima i nosu i lijepljenje iste za lice. Kosa mora biti čvrsto svezana u rep ili pletenicu, a ako je kratka obvezno stavite traku. Ako igrate u suknjici zaboravite na tange i slip gaćice, radije obucite posebno dizajnirano tenisko donje rublje koje sprječava da netko vidi nešto što nikako ne bi smio.Naš prijedlog za teniske terene je sportski grudnjak zahvaljujući kojem Vaše grudi neće hopsati (Adidas), kratka crno bijela Nike haljinica za tenis, bijeli Nike znojnici i bijelo ružičaste teniske tenisice (Nike). Reket i ružičaste loptice spremite u posebnu tenisku torbu (model Šarapova, Prince, loptice Penn) i ne zaboravite ponijeti ručnik (Adidas) i dezić (Biotherm).

 

 

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 31.05.2009. u 10:21
vrh stranice
p p