Silikonske grudi postaju prošlost?

Nitko više ne želi velike silikone

„Plastic fantastic" polako dolazi u ropotarnicu povijesti. Čak i najtaštije mjesto na svijetu- Hollywood pomirilo se s nekim novim trendovima, jer sve više zvijezda odlazi kod plastičnih kirurga da bi izvadilo silikonske umetke iz grudi. Disney je čak u natječaju za glavnu žensku ulogu za nastavak Pirata s Kariba postavio uvjet da glumica mora imati prirodne grudi.

Sve je počelo s Baywatchem- serijom koja je pokazala sve čari silikona. Uslijedio je boom veći nego ikad do tad. Sve starlete pohrlile su kirurzima s poznatom američkom izrekom u glavi „Što veće to bolje!". I tako su njihove grudi bivale velike, veće, ogromne, nakaradne, a potencijal za izgradnju glumačke karijere im se smanjivao proporcionalno s veličinom grudi. U posljednjoj godini broj povećanja grudi u SAD-u - smanjio se s 365 tisuća na 312 tisuća, a i žene traže sve manje implantate. Neki kažu da je to zbog recesije (jer manji umetak je i jeftiniji).

Neke žene ugrađuju silikone jer misle da će privući muškarce, ali istraživanje provedeno nad časopisem Playboy i njegovim čitateljstvom pokazalo je iznenađujuće rezultate- iako se sa duplerica smiješe silikonske djevojke neprirodnih proporcija, u stvarnom životu muškarci najradije biraju čvrstu C košaricu. Neka druga istraživanja su otkrila kako su žene s velikim grudima gluplje, ali iako su takva istraživanja upitna, treba uzeti u obzir na koji način javnost percipira takve žene. One su bimbe, priglupe i lake. Barem tako misli javnost.

                                     

Stoga ni malo ne čudi da upravo operacija smanjenja grudi ima najviše učinka na pacijentičino psihičko zdravlje. Žene s velikim grudima osim što imaju bolove u leđima, poteškoće s pronalaskom grudnjaka, vode stalnu borbu s predrasudama. Even Sharon Osbourne, žena koja je hodajuća reklama za plastičnu kirurgiju nedavno je izjavila „Da ih barem nikad nisam povećala. To je kao da imate vodeni krevet na prsima. Mrzim ih. Čim ih izvadim, prodat ću ih na eBayu."

Dakako veliki broj žena s malim grudima također odlazi na povećanje grudi, ali kada je riječ o anonimkama, one uglavnom povećavaju za broj ili dva- što je dobro, dok instant zvijezde vole povećati grudi i za nekoliko košarica. Rajiv Grover, cijenjeni britanski palstični kirurg, kaže da se danas na operacije uglavnom odlučuju žene u 30-ima i 40-ima kojima su se grudi opustile od dojenja i trudnoće. Kaže da su žene sve više svjesne kako je riječ o ozbiljnom operacijskom zahvatu, koji, kao i svaka operacija nosi moguće rizike- u ovom slučaju infekcije, ožiljke, curenje silikona, otvrdnuće silikona.

                 

Ekstremno velike grudi nisu poželjne ni u modnom svijetu- Victoria Beckham je svoju duplu D košaricu smanjila na pristojnu B. Sve manje mladih djevojaka žele silikone, sve više ih želi vidjeti zdrave normalne glumice i modele. Činjenica je- ako ste izrazito nezadovoljni svojim malim grudima, povećanje za broj ili dva može učiniti čuda za vaše samopouzdanje. Grudi, kao jedan od najženstvenijih i najzavodljivijih dijelova tijela daju ženi određenu dozu seksepila, ali nisu nužne. Seksepil je ionako stanje uma i duha, način na koji komunicirate i razmišljate. Grudi su, na kraju krajeva, samo nakupina masti i žlijezda (koliko god muškarci šutjeli o tome) i sigurno vas neće učiniti ni pametnijima ni glupljima.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 27.03.2010. u 15:02
Tagovi: grudi, zdravlje

VIDEO

vrh stranice
p p