I Pariz voli Andreja Pejića!

Jesenske kolekcije Jean Paul Gaultiera, Muglera i Driesa Van Notena

Pariški tjedan mode otvorio je svoja vrata istinskim ljubiteljima kreativnosti. Osim što je francuska metropola oduvijek privlačila pažnju svojim modnim igrarijama u kojima ne nedostaje ekstravagancije, nije se libila ići korak dalje od ostalih. Poučeni primjerom Milana, u kojem je modna staloženost odavno postala dio svakodnevice, shvatili smo kako je dočekati kolekcije Jean Paul Gaultiera, Rick Owensa, Muglera, Viktor&Rolf-a i ostalih majstora krojačke čarolije, zaista stvar normalnog funkcioniranja bilo kojeg kreativnog uma.

Mladi Andrej Pejić, koji je svijet modne industrije okrenuo naglavačke, ponovno se pojavio na pisti i to u službi Jean Paul Gaultiera. Osim što je revija inspirirana tematikom zavodnika Bonda i mnoštvom zlatnih aplikacija, Pejić je ponovno zabljesnulo u ulozi femme fatale  baš poput glumačke dive Veronice Lake. Miješanje spolnih određenja - odnosno, spoj muževnog i ženstvenog savršeno je dočarao sve one tendencije u muškoj modi koje se potiho valjaju već godinama, premda ne u jednakim dozama.

Navodno se Jean Paul „zaljubio" u lik mladog bosanskog manekena, baš kao i Marc Jacobs.

Kolekcija JPG za jesen/zimu 2011? Ukoliko ste ljubitelj campa, ovo je priča za vas. Inovativni krojevi u kombinaciji sa lagano skandaloznim bojama savršeno će doći onima koji se vole pokazivati.

                          JPG

Potpuno suprotan od Gaultier estetike jest Dries Van Noten, umjetnik koji se za slijedeću jesen zaljubio u Davida Bowiea, fascinantnog gospodina koji je promijenio svijet glazbene i vizualne umjetnosti. Dries, svojom naglašenom umjetničkom notom, nikada ne podilazi trendovima, premda ih ponekad vrlo mudro interpretira kroz svoje inovativne krojeve i boje.

Zanimljivi kaputi upotpunjeni krznom, pune hlače i odlična odijela od samta svakako će doći do gospode iz visokog društva koji ne pate na trendove, baš kako to i treba biti u svijetu modno osviještenih.

                              Dries Van Noten

Baš poput velikog balona pop kulture koji je eksplodirao s pojavom šašave Lady Gage, zasjao je i njen stilist Nicola Formichetti koji je uspio preuzeti kreativno vodstvo brenda Mugler. Osim što se danima šuškalo o kolekciji koja će vratiti ovo poznato ime u usta modnih kritičara, bilo je i naznaka kako će Nicola zaokrenuti pravac estetike s potpisom raskalašenom Muglera koji danas zarađuje od svojih parfema.

Djelomično istinito - oznaka je kolekcije koja se referira na slavne dane over-the-top trenutaka starog majstora, uz mnoštvo novosti koje donosi poznati stilist. Crno, snažno i pomalo kičasto - sve je to jedan veliki nastavak spota Alejandro. Trebamo li napomenuti kako nam taj spot i nije jedan od zanimljivijih?

                             Mugler

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 21.01.2011. u 19:07

VIDEO

vrh stranice
p p