Pet novih budućih dizajnerskih zvijezda

Čije se kolekcije iščekuju s velikim nestrpljenjem na NY F.Weeku?
-->--> -->

Ako ćete modnim urednicima postaviti pitanje reviji čijeg dizajnera se posebno vesele, prvo ime na toj listi je definitivno Marc Jacobs. No, uz stalna ugodna iznenađenja poznatih dizajnera, svake se godine pojavi hrpa novih talenata koji puno obećavaju. Na nadolazećem tjednu mode u New Yorku petero mladih dizajnera je posebno privuklo pažnju modnih kritičara i medija.

Maria Grachvogel

Dok većina mladih dizajnera juri pravac Londona, Maria Grachvogel će nakon što je petnaest godina prikazivala kolekcije na tamošnjem tjednu mode, svoju kolekciju pokazati u New Yorku. Samouka dizajnerica svoj je debi imala sa samo četrnaest godina, pa se danas može pohvaliti sa svojim velikim iskustvom u modnom svijetu. Njezina nova kolekcija je miks šezdesetih pomiješan sa glamurom East Sidea. Dobro krojene hlače, naglašena ramena i drapirane haljine zasigurno će privući publiku New Yorka.

Prabal Gurung

Ako ćemo izdvojiti kolekciju o kojoj se već na veliko pričalo, to će biti kolekcija Prabala Gurunga. Rachel Zoe imenovala ga je miljenikom sezone, a Zoe Saldana je već prošetala crvenim tepihom u njegovoj kreaciji.  Kolekcija kojom će se predstaviti američkoj publici miks je crvene i crne boje, s upečatljivim detaljima poput majica s predimenzioniranim mašnama.

Rad Hourani

"Alergičan sam na trendove i uvijek se držim onog u što vjerujem, zato je naša prodaja udvostručena u posljednje vrijeme i tim raste."  Iako nikad nije studirao dizajn, komadi unisex kolekcije iz 2007. već su viđeni u editorijalima i Ellu i Vanity Fairu. Rad Hourani svoje kreacije bazira na paleti crne, bijele, sive i plave boje, a dizajn na prvi pogled izgleda jako jednostavno. No, ako se bolje promatra, mogu se primijetiti sofisticirani detalji koji su sve samo ne jednostavni i obični. Za novu kolekciju kratko je izjavio : „Samouvjerena i snažna, a opet mekana poput bestežinskog oklopa."

Risto

Risto Bimbiloski dolazi iz Makedonije i njegova strast je pletenje. Dugogodišnju obiteljsku tradiciju odlučio je iskoristiti na najbolji mogući način, pa danas iza sebe ima vlastitu mušku kolekciju koju je dizajnirao za Louis Vuitton. Svoje klijentice opisuje kao osobe s istančanim modnim stilom, koje provociraju tamnu eleganciju. Dok je marka obiteljski biznis centriran u Makedoniji, Risto dizajnira u Parizu, tkanine su sve iz Italije, a revije u New Yorku.

Timo Weiland

Prije dvije godine Timo Weiland je zajedno sa Alanom Ecksteinom počeo izrađivati muške mašne i kravate i napravio pravi biznis od toga. Klasične siluete poput leptir mašni rađene su od svile, kože, no osim toga dvojac radi i kompliciranije komade - inspirirane Viktorijanskim dobom. Za proljeće 2010. izbacit će cijelu kolekciju inspiriranu erama baroka i rokokoa, pa će publika u New Yorku po prvi puta imati prilike vidjeti cijelu kolekciju, čiji će glavni fokus i dalje biti okovratni detalji. 

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 02.09.2009. u 12:06

VIDEO

vrh stranice
p p