Ona je ozbiljna gradska djevojka!

Predstavljamo: Bottega Veneta SS2011

Već je prvim izlaskom Freje Behe Erichsen bilo jasno kako će se pravac stvaranja u kući Bottega Veneta zaokrenuti za puni krug. Nakon prošlosezonske kolekcije, koja je odisala određenom profinjenom osobnošću, ona za proljeće/ljeto 2011 sve je samo ne lagana ili staložena.

Crni koktel haljina, koja je najavila kolekciju, sadrži dozu zaboravljenog minimalizma, ali se krojem i zanimljivo riješenim ramenim šavom približava urbanoj nosivosti - upravo je gradskim djevojkama Tomas Maier posvetio ovu kolekciju u kojoj se odlučio fokusirati na sve one sitnice koje žene 21.stoljeća trebaju.

Paleta boja mu ostaje uronjena u okvir crno-sivo-bijelo čime je izbjegao zamku „povratka boja" koje mnogi dizajneri najavljuju u svojim proljetnim vizijama (vidjeli smo kako se Miuccia Prada obračunala s povratkom kolorita!). Ravna cipela i industrijski minimalizam tako su stavljeni u prvi plan, dok je poruka ostala sakrivena - u konačnici, dizajner je najavio kako se odlučio posvetiti dizajniranju odjeće koju će žene voljeti.

Hoće li to zaista biti tako, ne znamo, ali znamo da ćete u kolekciji pronaći par komada koje vrlo jednostavno može integrirati u svoj ormar.

 

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com  

Objavljeno: 25.09.2010. u 21:35
-1. Ne postoji Linker skripta za ovu stranicu
vrh stranice
p p