Kakve frajere izbjegavati!!!!???

Ak vam je frajer lud, oženjen, neprilagođen….
-->--> --> -->

Moja cijela familija ima humanitarne gene, tako mi je deda radio u Crvenom Križu, tata kao socijalni radnik, rodica bila u Unproforu a ja sam (hvala svima) pokupila taj gen za svoj emocionalni dio života, te nerijetko vođena čistim altruizmom, oko sebe skupljala uglavnom likove koje treba „spasiti".

Da pojednostavim stvar: ako nemaš problem ne koristiš mi!

Slične situacije sam primijetila kod svojih frendica, poznanica i svih žena koje su u nekom datom momentu osjetile neizdrživu potrebu da mi/nam ispričaju o tom i tom „frajeru" ....samo su uzorci različiti.

Jedna od njih je padala na „zločeste dečke" ili „kako slatko nazvati nekog ko guli u Lepoglavi", jedna od njih ne gleda frajera koji vozi auto stariji od 3 godine (ne znam da li je broj tri neki simbol u tom društvu, i da li se novi fićo kvalificira kao novi auto?), jedna voli isključivo starije frajere a kako je krenula sve mi je sumnjivo da će ih početi ekshumirati, jedna voli emocionalno ovisne frajere koje ti ne daju disati i pokazuju ljubomoru jer „onda znaš da te voli"!?! Nadodala bi i takav ti prije ili kasnije otjera sve prijatelje i prijateljice i probudiš se jedno jutro a na svijetu samo ti i on. Ma super...

Ako rezimiram sve proživljeno, viđeno i prepričano skužim da smo sve bez obzira kakav tip frajera je vaš tip, kroz život susrele dolje navedene tipove/situacije .... Mislim ako ikako možete....

 

LJETNE POGREŠKE ili previše sunca, previše alkohola, previše mora u ušima...

Naj-benigniji primjerci na listi. Prvi susret vam se vjerojatno dogodio negdje na ljetovanju, ono ljetna ljubav, sunce, more, alkohol i onda trajekt ode, vi se ukrcate, iskrca se neka druga. Vi tulite na pola Bračkog kanala dok vam u ušima odzvanja „My heart will go on" a on je na obali već 95-i put ispustio iz riječi  „ije" i „je" i kupio samoglasnik nekoj jadnici kojoj oči svijetle ko vama prije tri dana. U jednom popularnom baru na Hvaru (tj. bio je popularan dok ga nije otkrila cijela fucking zemlja) točno ste mogli vidjeti kojoj je „trebi" zadnji dan na otoku. Pogled u daljinu, donja vilica se trese 6 po Richteru, ni mojito nije što je jučer bio, a on do nje sav sretan jer sutra stiže nova „pošiljka".

 


E sad, zauzeti dolaze u dva oblika ili su oženjeni ili su u nekim vezama koje vuku ko maglu po Londonu već sto godina. I onda nalijećete vi. U početku vam se možda čini kako je to sve super, uzbudljivo, i lepršavo a onda popiz....
ZAUZETI
- oni koji nisu „vaši" al će postat „Božji" ako ih „njihova" uhvati s „vama"

Moja poznanica je bila u vezi sa oženjenim frajerom koji joj je stalno tulio da će ostaviti ženu jer eto ne seksaju se, nije to kak' spada, to je samo navika. Na upit: „pa dobro mamlaze šta radiš s nekim koga ne voliš?" Odgovor bi bio: „sve u svoje vrijeme." Da vam nešto objasnim, vjerojatnost da će frajer radi vas ostaviti ženu je proporcionalna vjerojatnosti da će Slovenija biti domaćin olimpijskih igara, isto vrijedi i za dugogodišnje veze. One urbane legende o „nekoj radi koje je netko ostavio neku" su bullshit. I ako vas zanima, oženjeni sad ima dvoje djece, s istom ženom. Neka netko javi Vatikanu jer je očito u pitanju čudo, još jedno bezgrešno začeće.

 

 

NEPRILAGOĐENI


Ili poznatiji kao sindrom „Patnje mladog Werthera", često anarhijski nastrojeni, po mogućnosti umjetnički nadareni ali nerealizirani (ako su kojim slučajem realizirani tek tad ste naj.... jer onda u priču uskače manijakalni ego koji je drijemao dok su bili nerealizirani, i onda nastupa sindrom „ja sam rock n roll zvijezda"), zamjetna nesigurnost koja u vama budi majčinske osjećaje (al jedna je majka) i potrebu za spašavanjem subjekta iz nesreće, često rastreseni, (nekad je samo radi konzumacije, vrate se u život ak pucnete prstima). E sad, ako vam je sklonost ka ovakvima, k'o meni u horoskopu ('bem ti 7. kuću u Vodenjaku), nema vam pomoći jer vam je zapisano u zvijezdama, samo morate shvatiti da ovakav tip ljudi voli biti u tamnijim raspoloženjima jer su to jedina raspoloženja koja poznaju i u kojima se snalaze. Ak vam je situacija svjetlija, onda ste ili završili psihologiju ili idete kod psihologa.„NEPRILAGOĐENI"

 

FATHER FIGURE

Dušo ja sve znam ti samo sjedi sa strane i budi lijepa. Ovdje ne govorimo o očinskim figurama u smislu da vam frajer još ima knjižicu od SKJ (partija) ili da vam je bad ići u Arheološki muzej da ga ne ostave tamo k'o izložbeni primjerak, nego o tipovima koji smatraju da ste nesposobne za disati a kamoli obavljati neku funkciju, ukoliko nema njihovog blagoslova i tople „očinske" preporuke, jer tko bi znao što je najbolje za vas nego „oni".  Moja frendica je bila s tipom koji je sve radio za nju, dakle govorimo o stvarima koje u početku možete zamijeniti za manire i Bečka škola spike, dok u jednom trenutku nije skužila da ga zove i pita mišljenje za svaku glupost koju planira napraviti. U jednom trenutku ravnoteža samopouzdanja se promijenila i sposobnost  samostalnog odlučivanja je isparila. Ak u odnosu ne koristite vlastitu glavu, nije zdravo!

 

FRENDOVI

Ne radite to, pogotovo ako ste u blizini votke i automata za kondome i ako ste u depri radi posljednjeg „ljubavnog" brodoloma. Pričala sam sa svojim frendovima, muškim, ženskim, gay, lezbijkama, bisex... nikada nije izašlo na dobro pogotovo ako se radi o intoksikacijskoj zaluđenosti koja potraje par sati. Vjerujte mi da „sranje" ne poznaje dob, spol ni seksualnu orijentaciju. Žene doduše posjeduju sposobnost da gledaju frajere kao frendove, dok je kod frajera mrvicu drukčije. Svaki frajer koji njeguje jaaaaako „blisko" žensko prijateljstvo u određenom trenutku ima potrebu naskočiti na svoju „frendicu".  IZBJEGAVAJTE SITUACIJU!!!!

 

Neminovno je da ste ili da ćete naletiti na bilo koju od navedenih situacija. Nitko vas ne može spasiti od jedne vrste nezgode,  ali možda vam je lakše kada znate kraj. Ovakve situacije rijetko završavaju happy end-om, rado bi vam to ponudila ali tada bi vas lagala, a ne da mi se.

P.G.

 

 

 

Objavljeno: 05.04.2009. u 21:27
vrh stranice
p p