MATERIAL GIRL

Zanimanje: Sponzoruša!

Kako kaže moj najdraži bosanski pjesnik: „Ona je zgodna mlada svi je žele pokarat, ona je pravo dobra al je skupo održavat.." E sad, ako živite u gradu Zagrebu šanse da poznajete ili ste naletili na neku sponzorušu su iznimne.

Počelo je kao zajeb****** da bi polako ali sigurno preraslo u jednu cijelu subkulturu.

Koncentracija je svedena na jednu stvar: upecati i zadržati dobro potkovanog konja - Kažem konja jer frajer koji ne kuži da je treba s njim samo radi love i statusa je što drugo nego konj.

gold-digger.jpg

 

Strukturalno su podijeljene na nogometaše, poslovne ljude i podzemlje, jer realno gledajući to su jedina tri zanimanja na Balkanu koja donose neku konkretnu lovu. Organizacija je na zavidnoj razini, točno se zna gdje tko ide i zašto, prekoračenje teritorija u ovom slučaju izaziva krvaviji sukob nego između Cripsa i Bloodsa (bande iz Los Angelesa op.a.)

Umjesto utoka i količine zlatnih lanaca status se ovdje često određuje nadasve ružnim LV monogramskim torbicama (nemojte krivo shvatit znam ja da je ta rugoba najprodavanija stvar od LV-a al brate...), one koje furaju smeđu boju su već old school, ove sa bijelim vam već sugeriraju da su noviji model u svakom smislu.

victoria-beckham1.jpg

 

Vječni idol je Vicky Beckham, izgled zagorenog štapića s kikirikijem i dvije lopte u drečavim bojama i nekad ekstenzijama (ta je pola Indije pronosala na glavi). Ona je sponzorski san! Iako ruku na srce, ona je imala karijeru - i to kakvu-  i prije nego je njega upoznala, nema veze što ne zna pjevat, bar se trudila a i napravila je čovjeka od njega. Beckham je prije nje izgledao ko seljo iz pregrađa, i nek sad žena fura 200 Birkinica, još ju je i osramotio na svjetskoj razini.

Ove koje su usmjerene na nogomet posjeduju listu transfera i bolje su informirane od njega samog o sljedećem klubu u koji će se prodati. Toliko su ispraksirane da bi komotno mogle davati Židaku „inside tips" sa stadiona. Ove u business svijetu vjerojatno uče prvo šta je Crobex a onda kad dionica "padne", ona je tu da je po potrebi "podigne". S ovima koje briju na podzemlje se nije za zaje*** ako kužite. Ta kad kaže: "Moj frajer će te zatuć", ne šali se... zato dečki od tih bjež'te, čisto da sačuvate vlastitu glavu.

 

ŠTO ČINI VRHUNSKU SPONZORUŠU? 

Za biti vrhunska sponzoruša - osim sagibljivosti, par loših navika i darežljivosti - trebate posjedovati određenu hladnoću i bezosjećajnost, jer scenarij koji se često razvija u brakovima koji nastaju iz sponzorskih ugovora je sljedeći: On je negdje sa 256 ljubavnicom po redu (koja po mogućnosti liči na nju u mlađim danima), ona sjedi kući u Cavalli ogrtaču s bocom votke u ruci, navučena je na Xanax (jer zaliha Prozaca je zgotovljena a i ne da joj se rokat s pilulom sreće više), klinci su briga neke dadilje koja po mogućnosti ima brkove i sto godina kako on ne bi došao u napast da naskoči na nju, ima love da napravi sve što želi ali je blokirana i nerealizirana jer unaprijed zna da ako zezne on će joj uzet sve, jer sve je ionako na njega. Al nema veze cure, ljeto je i neću bit negativna život je samo jedan..Dakle ono što je bitno za opstanak vrste (je** 3% poreza, harač, Suzanu, Ivu Blizanca po horoskopu, 2012 -tu i propast svijeta kao takvog) :

 

Zlatan Ibrahimović se prodao u Barcelonu

John Terry će ostat u Chelsea

Ronaldo otišo u Real za 80 milja (ne znamo gdje je ostatak familije )

Kaka je također otišo u Real za 80 milja (taj je tvrd orah al...)

 

Dakle, očekujemo migraciju u Španjolsku! To je obećana zemlja, dalje od sveg gore nabrojanog.

  

A kako bi ostatak ljeta prošao u ugodnom tonu poslušajmo i par motivacijskih songova, kao svojevrsnu sponzorsku samopomoćnicu na I-Podu:

 

  1. VLATKA POKOS - Potroši sve (ok u tom razdoblju je imala i "Ne tražim ništa" al mislim da se dobro oporavila, pogotovo nakon "Bacila je sve niz rijeku" životne situacije)
  2. MADONNA - Material Girl (ta ih je sama zaradila al ovo je stav koji je potreban da bi se krenulo)
  3. KANYE WEST - Golddigger (Ovo je pjesma više za frajere, i to nakon što ih opandrči sponzorski tornado u vidu izvatka od Americana)
  4. SIMONA GOTOVAC - Lova (ona je uvijek koncizna a i ne zna hrvatski dobro)
  5. MADONNA - Like a virgin (ovo je mantra, tek toliko da im uđe u glavu, ti si mi drugi ti si mi drugi ti si mi drugi)... K'o zna, možda i same sebi povjeruju:)
  6. MODELS- Pare pare (susjedna verzije Simone G.)
 
 
 
 
 
 
 
 
ugodno ljeto ekipa, kisssssss
 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 27.07.2009. u 20:28
vrh stranice
p p