SMS

Prokletstvo poslanih stavki

Već se par dana mislim o ženskoj fascinaciji sms-om i preklinjem frendice da mi kažu o najneugodnijim porukama koje znaju poslati ili su ih poslale. Čudno je to, jer o tome inače pričamo i nema teme koju zaobilazimo ali sms uvijek izazove crvenilo, pogled prema dolje, čisti nepatvoreni SRAM! Ja sam svoje sms-ove dala na uvid prva i vjerujte mi, nije bilo ugodno. Od viđenih, napisanih i  pročitanih na našim mobitelima došla sam do zaključka da se univerzumom vrti ista poruka, samo varira na temu. Stoga vam s ponosom predstavljam kombinaciju „sramotnih" poruka koje se često nađu na tapeti:

Jel se ti nešto ljutiš na mene...?

Da li je moja maskara/kutija za broševe/hrčak/vlas kose/ sestra/baka/ ostala kod tebe...? - ovdje su mogućnosti bezgranične.... očito

Ne voliš me više...?:( - kako bi rekao vrag u Mi nismo anđeli : „Jok, voli te, samo se pravi":)

Fališ mi...

Bezobrazne... e taj sadržaj ne smijem napisati, jer tu ima psovki kakvih bi se i BBB posramili tijekom navijanja

 

E za ovakve stvari treba osmisliti nešto kao „survival kit" koji bi očito sadržavao oštar nož i samoljepljivu traku i čekić da se opandrčite po glavi nakon slanja ako ste ipak žešći mazohist ili ste majstor tipkanja te koristite i nožni palac.

Onda nastaje fenomen koji sam od milja  nazvala: POLTEGREIST SINDROM , tj blejanje u ekran mobitela u maniri onog derišta iz filma koje bleji u TV.

U čemu je problem?

Da li smo zaista (mislim na žene) postale taoci komada plastike koji je sklepao neki Japanac pod pauzom za ručak?Odgovor je nažalost:"da" - u većini slučajeva.

Danas se u većini odnosa nečija pažnja mjeri po duljini sms-a, količini smileića, vremenskom roku odgovaranja na sms.  Imam frendicu kojoj je sam Bog namijenio posao profilera za FBI, ta, po stavljenom zarezu ocijeni psihičko stanje subjekta. Ne znam kako, ali ide joj.

Mislim, apsolutno preferiram komunikaciju: „oči u oči", kao i nadam se većina ljudi, i što više mislim o tome, kužim da je mobitel nama ženama postao jedan moćan oblik kontrole,  neka verzija „Big Brothera". Naravno da osoba može lagati o svojoj trenutnoj lokaciji i radnjama ali sam čin odgovora mentalno smiruje korisnike sms usluga. Kako to ide kod  nas? Pa.....

 

ŽENSKI INTERVAL

Hm, ok odgovorio je u 20 min onda smo ok.

Odgovorio je za sat vremena-  igra igrice.

Odgovorio je nakon nekoliko sati? Ako nije predsjednik ili ne radi na  nano tehnologiji, nema smisla da ne odgovara nekoliko sati, onda nastupa situacija:  Đubre jedno, ziher laže, vara.. ....

Nije odgovorio? Ok, situacija je : „Ljubinka sine ide tata u  rat" zovu se frendice, okuplja se bapski samit koji odlučuje o sudbini jadnička, a  ako netko od nazočnih ima zračnu pušku i dvogled: izvrsno!!!

 

text-messaging-sms-mms-death.jpg

Također me fascinira atletska disciplina raširena među ženskim rodom a zove se:  „BACANJE MOBITELA U DALJ", a karakterizira je odbacivanje aparata nakon slanja sms-a koji niste smjele poslati.

Neki dan mi frendica priča: „ok, uzmem mobitel i znam znam da ne smijem sad to poslati, onda natipkam poruku, pošaljem je i brzo brzo bacim mobitel na kauč kao da ga nema." Nije jedina koja to radi. Ja sam se doduše jednom precijenila pa sam ga hitnula u pod prejako i bye bye.

KAD PIJEŠ NE ZOVI!

Pobjednik svih kombinacija je istovremena uporaba alkohola & mobitela

Odavno tvrdim da ništa ne može uzrokovati suicid ega kao poslane stavke u nedjelju jutro, jer pretpostavljam da subotom idete vani, a alkohol ima jednu zaje... potrebu a ta je, da informacija koju imate na umu mora biti prenesena ODMAH!! I tu se naravno vraćamo na početak priče. 

Nedjeljno jutro, nakon kombinacije alkohola i mobitela, možemo podijeliti na tri stanja:

Poricanje ili zabluda (ma nisam ziher poslala, zabrijala sam ili?)

Rekonstrukcija događaja (sretno s tim, pogotovo ako su svi u društvu bili pijani ko vi)

Kajanje i samoproklinjanje poznatije kao  „glupačo, da bi li glupačo jedna "

 


Već dugo imam ideju o osnivanju službe za oduzimanje mobitela ženama vikendom iza ponoći jer na party-u uvijek skužite onu koja je u histeriji radi nečega. Npr. 3h ujutro je, party je, svi skaču,  a ona tipka k'o stenograf u kutu, vidno nadr..... Nemojte me krivo shvatiti , ne postavljam se kao moralna vertikala ne daj Bože, ja sam prva u cijeloj svojoj ženskoj ekipi koja će zaj.... i poslati sms kad ne treba , već me sprdaju s tim! Poznajem samo jednu ženu koja ne voli poruke, štoviše mrzi ih! Udata je već tak da nije na tržištu na sveopće razočarenje muškog spola koji su se slučajno nakalemili  na ovaj tekst a i Blizanac je po horoskopu pa joj dođe prirodno nekako, po rođenju. Za nas ostale samo podatak, da je u jednom istraživanju 76% žena izjavilo da je poslalo sms u posljednje dvije minute!!? Nadam se niti jedan od gore navedenih:)

P.G. 

 

Objavljeno: 20.04.2009. u 23:09
vrh stranice
p p