Stockholmski sindrom

Loš odnos, gadna navika

Ne, nisam skroz otišla na kvasinu. Ako pogledate logično, svaka loša konekcija u životu ima neku vezu sa ovim sindromom. Dugo sam tražila točan termin koji bi mogao opisati lošu emocionalnu klimu, točnije situaciju u kojoj se svi ponekad nađemo i onda mi je pao na pamet ovaj sindrom.

Za vas koji ne znate, Stockholmski sindrom je situacija u kojoj žrtva razvije emotivnu povezanost sa otmičarom. To je točnije ono kad ste svjesni da ste u odnosu koji je loš ali ostajete jer je u vama crv sumnje koji kucka: „ok, možda je loše sada, biće bolje..."

URBI ET ORBI: Ak je loše od starta, biće loše do samog kraja.

Pa nisam vam ja to valjda trebala saopćiti? Ok, možda jesam jer svi smo uvijek pametni za druge, a za sebe smo idioti na kvadrat.

Ja svojim frendicama znam dati savjete da se sama pitam kako sam tako razborita i kako to sve jako pametno zvuči kada izlazi iz mojih usta, kao da je Oprah ušla u mene tijekom neke spiritualističke seanse, a fakat na sebi primijenila nisam niti jedan. Ni svoj, ni tuđi. Zašto?

Zato jer smo mi svi bića od momenta i reagiramo pod utjecajem emocija i radimo kako nam dođe i kako osjetimo. Koliko puta vam je prijateljica dala izvrstan savjet i kada ste ga primile držao vas je do trenutka dok niste trebale reagirati? I onda nastupa emocio a racio je davno pao na granici sa 20 kg robe.

Posljednji savjeti koje sam primila su zvučali otprilike ovako: „jesi ti normalna, prestani", ili „šta će ti takav lik?", ili „ti si ženo za njega avion, saberi se"(tako se mi međusobno tješimo)

Mogu nabrojat na prste jedne ruke savjete koje su moje frendice poslušale, a stvarno sam bila u Gandalf fazi, i jako sam mudro sve percipirala, ma Cosmo djevojka godine.

adrianalima.jpg

 

Pristala sam na lošu tj. Stockholmsku konekciju u životu tri puta.  Prva me izbacila iz balansa na kratko jer sam ipak brzo uspjela naći „Adriana Lima moment" - "Adriana Lima moment" je moja umotvorina, a simbolizira situaciju kada vam se makne mrena sa očiju i shvatite da ste vi za tog i tog Adriana Lima.

Drugi  je imao problema sa intoksikacijom i jedina stabilna konekcija mu je bila ona sa dilerom, tak da njega ne mrem ni kriviti za ništa, jer nisam ziher da li se frajer uopće sjeća da sam postojala il se preračunao u konzumaciji. To sam prekinula jer mi se više nije dalo glumiti sestru Bernardicu.

U trećoj i posljednjoj verziji, frajer je nogirao mene jer sam razvila emociju za njega, koja mu je bila naporna i neprihvatljiva (kako sam se samo usudila!), pa se osjećao loše, pa se osjećao dobro (ego raste proporcionalno broju nezaposlenih), pa se nije osjećao uopće, a i trebala mu je jedna stvar koja očito fali hrvatskim muškarcima:vremena i prostora. Možda 20 kvadrata na 6 mjeseci? Mjesto za dignut šator?

Nisam geodet po struci pa ne znam.

Frendica mi tri godine vuče neku priču koju bi braća nazvala „Fore i Fazone". Nit ona zna šta će s njim, čini mi se da nit on zna šta bi s njom, nit ja znam šta bi joj rekla u svezi s tim, bogami taj je vremena dobio, za prostor nisam ziher, ne zvuči mi kao da je u skučenom okruženju:)

 

 

18880242.jpg

Uglavnom, sistem 9 i pol tjedana ima svoje čari, dok ste vi još Kim Basinger a on Mickey Rourke i dok je scena sa frižiderom konstanta, al ako jedna osoba u odnosu prevagne, najčešće žene (da se blago izrazim), već počinje najavna špica za  „Mostove Okruga Madison", izvadite maramice jer na neko vrijeme postajete Meryl Streep.

pusa vam

 

 

 

Objavljeno: 18.05.2009. u 22:11
-1. Ne postoji Linker skripta za ovu stranicu
vrh stranice
p p