Predozirani 70-ima?

Marc by Marc Jacobs proljeće/ljeto 2011.

Nedavno smo pisali o kolekciji Marc Jacobsa za proljeće 2011. Iznimno dinamična, ispunjena detaljima koji svoje korijene vuku iz sedamdesetih godina 20.stoljeća, kolekcija je vrištala energijom disco ere, bez promjena po modnu industriju (Marc je jedan veliki kotač same industrije).

Danas, suočeni sa činjenicom kako je zaigrani Marc ponovio svoju inspiraciju za B-liniju Marc by Marc Jacobs možemo konstatirati predoziranje i eventualni odlazak na rehabilitaciju. Retro prugice, koje razbijaju žensku siluetu i približuju ju klijenticama u ranim dvadesetim godinama - stavljene su u prvi plan.

Nosivost prije svega

Koketiranje bojama - od breskve do limuna -stvara određen dojam smislenosti odijevanja, naročito kada se osvrnete na modne dodatke (masivno korištenje plastičnih narukvica koje asociraju na osamdesete), ali ne možemo se oteti dojmu kako je Marc napravio jednu vrlo bazičnu, iznimnu nosivu kolekciju koju će kopirati mnogi high-street brendovi.  

Jednostavan pristup odijevanju, baziran na zaigranosti i opuštenosti, uz ubacivanje potencijalno ozbiljne sive (među)boje, možebitna je dobitna kombinacija koja će vratiti klijente u dućane (bez puno razmišljanja o onome što kupuju).

                                         Prugice u prvome planu te jake boje

Modni detalji? Masivne narukvice i smeđa školska torbica odlično su nadopunjavali još jednu krajnje djevojačku kolekciju o čijoj će se kampanji sigurno dugo pričati. Njegovo posljednje inzistiranje na uvrnutom pristupu vizualima, za čije je stvaranje okupio djevojke iznimno mlađahna izgleda, stvorilo je zanimljivu fuziju stilova - Marc by Marc Jacobs tako je suvereno postala kolekcija koja samo najavljuje A-liniju.

Trend overdose? Vrlo vjerojatno.

Objavljeno: 15.09.2010. u 19:15
-1. Ne postoji Linker skripta za ovu stranicu
vrh stranice
p p