Revolucija na modnoj pisti!

Predstavljamo: PRADA SS2011

Kada imate posla s Miucciom Pradom, gospođom koja raspolaže s najvećom blagajnom u modnoj industriji, nikada ne znate što će vas dočekati na pisti.

Ona milanska, kojom su koračale iznimno vitke djevojke u Prada odjevnim komadima za proljeće/ljeto 2011, pokazala nam je kako smo recesiju ostavili iza sebe - Miuccia je deklarativno zabila posljednji čavao u lijes minimalizma koji nas je pratio zadnje tri godine (doduše, američki dizajneri još veličaju skromnost u svome stvaranju).

Poslastice iz modnog giganta PRADA, koji se trenutno bavi daljnjim osvajanjem kineskog tržišta koje voli upečatljivost i prepoznatljivost, kreću se u rasponu od stvaranja nove siluete, koja je djelomično vezana za tijelo, dok su rukavi na haljinama i odijelima nešto širi te se time stvara dojam zaobljenosti i jedne nove elegancije kakvu vole naglašavati u kući Jil Sander.

No, Miuccia se nije zaustavila na interpretaciji kroja, ona je otišla puno dalje. Šokirala je sve prisutne odabirom boja koje koketiraju s resort asocijacijama -vruća narančasta, prigušene plava i zelena, neon žuta i uvijek zanimljiva boja ciklame - Prada se od proljeća kreće prema slavlju života, slavlju koje će neupitno završiti visokim prodajnim rezultatima.

Koktel haljine ispunjene debelim prugama, u živim ili pak sivim tonovima, muška odijela prilagođena krhkom ženskom tijelu, suknje do iznad koljena i kratke hlače - dizajnerica nije prezala od stvaranja cjelovitog asortimana kojeg će ponuditi svojoj potrošačici. Pitanje je, mogu li se kratke hlače prodati po cijeni od petsto, šesto dolara?

Svakako najjasniji dio kolekcije bile su haljine iznimne dekorativnosti za koje je inspiracija pronađena u razdoblju baroka kada je kičenost bila osnovni element stvaranja. Razni uzorci tako razbijaju klasičnu siluetu, ali i stvaraju iznimno unikatan dojam kakav će biti poželjan na naslovnicama glossy časopisa diljem svijeta.

Miuccia je ponovno uspjela - donijela nam je dašak svježine na pisti koji je, u ovim vremenima, zapravo dašak nove revolucije.

 

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 24.09.2010. u 12:03
Tagovi: Prada, miuccia prada
vrh stranice
p p