SELF

3 besplatne aplikacije koje su izrazito korisne u trudnoći i u prvoj godini majčinstva

Aplikacije koje će olakšati neke izazovne periode majčinstva
Koliko god bilo izazovno biti izložen ogromnoj količini informacija, pogotovo za vrijeme trudnoće i u prvim danima majčinstva kada gotovo sve odgovore tražimo u googleovoj tražilici, napredak tehnologije zna biti poprilično i koristan. Pravi primjer toga su sjajne aplikacije koje prate cijelu trudnoću te prve godine bebinog razvoja, a u nastavku smo izdvojili 3 najpopularnije!

U današnjem digitalnom dobu postoji mnogo aplikacija dizajniranih da pruže podršku budućim majkama tijekom cijele trudnoće, ali i prvih godina majčinstva. Ove aplikacije pružaju korisne informacije, prate razvoj bebe te su koristan alat za organizaciju vremena i svih obaveza oko djeteta.

Pregnancy Tracker - BabyInside

Ova aplikacija poprilično je jednostavna za korištenje te je dovoljno upisati samo datum posljednje menstruacije i pratit će vas sve do termina poroda. Svakog dana na mobilni uređaj dolazi obavijest u kojoj je fazi razvoja dijete, prati umjesto vas u kojem ste tjednu i danu trudnoće, a na tjednoj bazi detaljno raspisuje što u novom tjednu trudnoće možete očekivati. Ono što volimo kod ove aplikacije jest to što pruža informacije o rastu djeteta, ali i podsjeća na stvari na koje biste trebali obratiti pažnju s obzirom na tjedan trudnoće, poput plana prehrane, koje knjige pročitati, kako se pripremiti za porođaj isl. Također, na njoj možete vidjeti i video kako beba izgleda u kojem tjednu, što je zaista impresivno.

Brojač kontrakcija

Kada se krene približavati dan poroda, ovo je izrazito korisna aplikacija koja će vam pomoći da pratite trudove te da procijenite prema kontrakcijama kada je vrijeme da krenete u bolnicu. Aplikacija funkcionira poprilično jednostavno te je potrebno zabilježiti početak i završetak svake kontrakcije te slijediti dobivene upute. Ova aplikacija je super za žene kojima je ovo prva trudnoća jer osim što prati kontrakcije, istovremeno objašnjava što se točno događa u pojedinim fazama poroda te podsjeća na stvari koje biste u tom trenutku možda zaboravili, primjerice što ponijeti u bolnicu isl.

Bebin kalendar dohrane

Ova aplikacija je idealna u periodu kada djetetu krenete uvoditi neke nove namirnice i okuse. Formirana je kao kalendar dohrane te ima zadatak dati roditeljima informaciju o tome kada uvesti pojedinu namirnicu u prehranu, zašto je ona dobra te kako izgraditi od malena kvalitetan odnos prema prehrani. Također, u njoj ćete pronaći i sjajne recepte za dane kada jednostavno nemate inspiracije što dati najmlađima.

Foto: Instagram
Objavljeno: 08.08.2023. u 10:53
Tagovi: TRUDNOĆA

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p