SELF

3 knjige koje svaka trudnica treba pročitati!

Knjige koje će vas pripremiti za jedno novo životno razdoblje!

Danas je vrlo zahtjevno biti žena, osim prevelikih očekivanja koje same sebi zadamo, tu je još i očekivanje društva, za koje nas ne bi trebalo biti briga, ali to podsvjesno utječe na svaku ženu pa se popis ciljeva samo produljuje. Žena bi trebala uskladiti posao i karijeru s obiteljskim životom što je ponekad vrlo teško i iscrpljujuće. Iako živimo u vremenu u kojem su nam sve informacije dostupne, vrlo često 'tapkamo u mraku' i ne znamo kako se postaviti u određenim životnim teškoćama. Na tržištu je zaista velika ponuda materijala i knjiga koje nam mogu pomoći, ali je potrebno u masi ponude znati izabrati najbolje.

Kada govorimo o promjenama s kojima se žena suočava, zasigurno jedna od najvećih je trudnoća. Osim obilja fizičkih promjena tijela, događaju se i psihološke promjene i vrlo često se uz početni zanos, javlja strah od samog poroda i svega što nas očekuje nakon toga. Uvijek će se žene susresti s raznim savjetima od strane okoline, ali na kraju svako iskustvo i svako tijelo je priča za sebe. Osim liječnika, s kojim se često treba savjetovati, danas na tržištu postoje izvrsne knjige koje ženama mogu pomoći pripremiti se za ovo vrlo zahtjevno razdoblje. 

Prirodan porođaj – Ina May Gaskin

Ina May Gaskin je najpoznatija svjetska primalja, koja je 1971. godine utemeljila primaljski centar 'Farma'. Centra je bio nadaleko poznat kao mjesto gdje se uči i prakticira autentično primaljstvo. Ovo nije knjiga samo i isključivo o prirodnom porođaju, nego i općenito o svemu s čim se svaka žena suočava u tom zahtjevom razdoblju. Knjiga zapravo najviše obuhvaća temu vlastitog tijela i daje odgovore zašto je toliko važno pouzdati se u vlastitu snagu tijela. Osim toga ova knjiga bavi se i sigurnim pitanjem prostora kod kuće, nakon samog poroda. Odlična knjiga za sve žene koje žele dobiti na samopouzdanju u trudnoći.

Žensko tijelo, ženska mudrost – Dr. Christiane Northrup

Riječ je o autorici koja se smatra najvećom stručnjakinjom za žensko zdravlje. Ovo nije knjiga koja obrađuje isključivo trudnoće teme, nego se bavi ženskim zdravljem u globalu, ali je odlična preporuka za sve žene. Autorica od samog početka svoje karijere traga za novim znanjima i spoznajama na području fizičkog i emocionalnog zdravlja žene u svakoj dobi. U novom izdanju autorica stavlja dodatak informacija o ženskoj trudnoći, prehrani, hormonima i seksualnosti. Ova knjiga je enciklopedija kada govorimo o ženskim problemima, uključujući hormone i sve ostale s čim se žene suočavaju.

Vaša trudnoća – Dr. Anne Deans

Riječ je o knjizi koju je uredila dr. Anne Deans, a knjiga je pisana od tima vrhunskih stručnjak iz ginekologije, porodiljstva i pedijatrije. Pruža praktične i umirujuće savjete o svim aspektima trudnoće i ranog roditeljstva, do pretporođajne njege koja će vam biti potrebna. Osim toga, knjiga sadrži ilustracije koje prikazuju djetetov fizički razvoj u maternici tjedan po tjedan. Ova knjiga je izvrsna, detaljna, sažeta i daje odgovore na gotovo sva zahtjevna pitanja u tom razdoblju. Često je trudnim ženama neugodno postavljati puno pitanja i žele sve riješiti samostalno, stoga je ova knjiga idealan odabir, kako bismo saznali detalje od vrhunskih stručnjaka.

Foto: Amazon, Bookdepositiry, Planetopija, Instagram
Objavljeno: 28.02.2022. u 16:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p