SELF

3 najbolje aplikacije za vježbanje tijekom trudnoće!

Aplikacije koje se isplati imati!

Trudnoća je vrlo izazivan period za svaku ženu. U ovoj fazi života žena se suočava s raznim psihičkim i fizičkim promjenama. Period koji traje devet mjeseci pun je svakojakih promjena s kojima se žene trebaju suočiti. Zbog brojnih promjena koji se događaju na tijelu brojne žene moraju promijeniti neke određene navike i stjecati nove. Jedna od navika koja se treba promijeniti je vježbanje i način vježbanja.

Tjelovježba je posljednje vrijeme vrlo popularna i svjedoci smo raznih kampanja koje ljude upozoravaju koliko je ista bitna za zdravlje. Danas postoje brojna specijalizirana mjesta na kojima možete trenirate. Pa tako više nije samo klasična teretana sa spravama u pitanju već brojne grupe s raznim načinom vježbanja ovisno o onome što vam odgovara. Kada je trudnoća u pitanju, naravno kako se nije potrebno odreći ove zdrave navike, ali je vježbe potrebno prilagoditi trenutnom fizičkom stanju.  No vrlo je važno prije svega savjetovati se s osobnim liječnikom. U nastavku izdvajamo 3 aplikacije specijalizirane za vježbe u trudnoći.

Bloom Method

Riječ je o aplikaciji čiji su instruktori vješti u podučavanju sigurnih vježbi dizajniranih posebno za trudnice. Riječ je o prenatalnom fitnesu i vježbama koje će trudnice obožavati. Platforma, osmi vježbi, nudi i tečajeve za žene koje se spremaju na začeće i za nove mame. Ova platforma uključuje satove snage, kardio i HIIT za svako tromjesečje. Dostupni su i tečajevi joge, a ono što je najzanimljivije je edukacija pomoću koje ćete naučiti kombinirati dijafragmalno disanje s aktivacijom jezgre i dna zdjelice kako biste se pripremile za porođaj.

Baby2Body

Riječ je o aplikaciji koja je namijenjen mladim mama i trudnicama. Neke žene u trudnoći nastave sa svojom rutinom vježbanja kao prije, ali mnoge će zatrebati drugačiji pristup. Tijekom trudnoće i poroda žensko tijelo se uvelike mijenja, a ciljane vježbe mogu pomoći trudnicama da lakše podnesu porod. Uz prilagođene vježbe, aplikacija nudi i plan prehrane, recepte i vježbe meditacije. Osim same vježbe, da bi u trudnoći sve funkcioniralo kako treba potrebno je paziti na prehranu, ne u smislu izgladnjivanja, nego unosa potrebnih namirnica za svaki dan. Riječ je o zaista odličnoj aplikaciji koju se isplati imati.

Prenatal Yoga

Ako ste bili ljubitelji ovakve vrste vježbanja i prije trudnoće, onda će vam ovo posebno goditi tijekom trudnoće. Riječ o vrsti vježbi koja je najidealnija za trudnoću, ali i za one koji ne vole previše aktivne treninge. Da bismo uživali u tjelovježbi potrebno je pronaći način treniranja koji nama samima odgovora. Riječ je o aplikaciji koja ima specijalizirane vježbe za trudnice, a osim toga bavi se i tehnikom disanja koja je vrlo važna u samom procesu poroda. Kažu da je tehnika disanja jedna od najvažnijih stavki tijekom poroda pa je u tom smislu ova aplikacija idealna za vas.

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.04.2022. u 14:12
Tagovi: trudnice, TRUDNOĆA

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p