SELF

3 najljepše slikovnice za djecu koje će jednako obožavati i odrasli!

Prekrasne priče koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Iako mnogi misle kako su slikovnice zabavna štiva namijenjena isključivo djeci, činjenica jest da priče ispričane u iscrtanim stranicama mogu itekako nadahnuti i oduševiti odrasle svojim plemenitim porukama. A zahvaljujući sve bogatijem izboru prekrasnih slikovnica koje možete pronaći u domaćim trgovinama, zaista nema nikakvog razloga da sebe ili svoje mališane ne razveselite edukativnim štivom kojemu ćete se još mnogo puta vraćati.

Nije nikakva tajna da je čitanje djeci, i to od najranije dobi, veoma važno za njihov razvoj, gotovo jednako kao i briga o drugim, osnovnim potrebama bez kojih bi život djeteta bio nezamislim. Čitanjem i prelistavanjem slikovnica, čak i onda kada dijete ne razumije i ne može pratiti fabulu priče, usvajaju se mnoga znanja; Tako djeca čitanjem i slušanjem itekako oplemenjuju svoj riječnik i uče stvarati logičke poveznice, a rezultate roditelji obično vide mnogo kasnije, kada dijete već krene pohađati osnovnu školu. Osim što su šarene i vizualno atraktivne, slikovnice obično govore o temama i predstavljaju likove na način koji je djeci itekako zanimljiv.

A baš kao i odrasli, i djeca će najbolje usvojiti gradivo i naučiti nove informacije kada su ''zagrijani'' i zainteresirani za neku temu. Čitajući s djetetom, vrlo ćete lako uočiti što dijete posebno promatra i što ga najviše zanima, a listajući slikovnice koje smo u nastavku članka izdvojili, sigurni smo kako ćete se i vi na trenutak zastati kako biste se divili čaroliji prekrasnih priča koje će još dugo ostati uz vas.

Mali ljudi, veliki snovi, Maria Isabel Sanchez Vegara

Ova serija prekrasnih slikovnica koje nećete htjeti ispustiti iz ruku odličan je način da svoje dijete upoznate s važnim, plemenitim istaknutim osobama. Od dizajnera, umjetnika do znanstvenika, u ovim prekrasnim slikovnicama pronaći ćete genijalne priče o odrastanju velikih umova koji su na samom početku bili tek djeca s velikim snovima...Svakako savjetujemo da ne preskočite prekrasnu i dirljivu priču o Fridi Kahlo, a iako su slikovnice prigodne za djecu stariju od 6 godina, ne ustručavajte se ove divne rečenice čitati i nešto mlađima!


Kućni duhovi, Dubravka Ugrešić


Kroz duhovite zgode malenih i nevidljivih, ali vrlo živopisnih i osebujnih stanara različitih kućanstava, susrećemo i niz jednako zanimljivih vidljivih likova, čija veličina često nije dovoljna da se odupre nepodopštinama simpatičnih kućnih duhova. Ovaj duhovito ilustriran vrtlog priča o životnoj svakodnevici prepunoj neobičnih i pomalo neobjašnjivih događaja, potpuno će oduševiti i vas i vaše mališane koje će zasigurno uvelike zainteresirati tema ''dobrih duhova''.


''Dječak, krtica, lisica i konj" Charlie Mackesy

Ova moderna basna za sve uzraste koja je oduševila cijeli svijet pokušava naći odgovore na univerzalna pitanja u stotinjak divnih crteža britanskog ilustratora Charleya Mackesya. Svojim divnim riječima, poetičnim tekstom i rapsodijom crnog tuša te pomno odabranih detalja u boji koje čine ovu slikovnicu zaista posebnom, ova jedinstvena knjiga o prijateljstvu i ljubavi između jednog znatiželjnog dječaka, pohlepne krtice, oprezne lisice i nježnog konja, nudi inspiraciju i nadu u nesigurnim, ludim vremenima u kakvima živimo danas. Prekrasni razgovori između dječaka, krtice, lisice i konja nadahnuli su roditelje, baš kao i bake i djedove te uspješno utješili djecu koja će kroz ovu dirljivu priču naučiti da zaista nikada nisu sami na ovom naizgled tmurnom i turobnom svijetu!

Objavljeno: 02.03.2022. u 16:07
Tagovi: Knjige, Knjiga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p