SELF

3 popularne lokacije za romantično vjenčanje u Istri!

Mjesta koje će dan vjenčanja učiniti još čarobnijim!

Sve više parova odlučuje se za intimna i manja vjenčanja. Ako ste i vi upravo tako zamišljali svoj dan , Istra je pravi izbor za vas. Naš poluotok obiluje pitoresknim imanjima koja se mogu pohvaliti vrhunskom ponudom te organizacijom svečanosti kao što su vjenčanja. Lokacije o kojima ćemo pisati u nastavku uvjerile su nas da je Istra pravi izbor kada se radi o jednom od najvažnijih dana u životu!

Gotovo cijela hrvatska obala prepuna je idiličnih destinacija koje privlače sve više budućih mladenaca, a Istra se posebno ističe na tom popisu. Da je Istra lokacija gdje želite izreći sudbonosno „da“ potvrđuju i napisi u svjetskim medijima, poput nedavne naslovnice prestižnog Harper's Bazaara na kojoj se moglo vidjeti raskošno vjenčanje u Pulskoj areni. Inspirirani predivnim vjenčanjima u ovoj regiji koje imamo prilike vidjeti na društvenim mrežama, odlučili smo izdvojiti popularne lokacije koje su nas osvojile na prvi pogled.

Kaštel Morosini-Grimani

Općina Svetvinčenat nalazi se u unutrašnjosti Istre, a ovdje se smjestio Kaštel Morosini-Grimani koji datira još iz srednjeg vijeka. Čim smo ugledali ovu lokaciju odmah smo pomislili na najpoznatiji ljubavni par – Romea i Juliju. Zidine i unutrašnje dvorište ove građevine savršen su izbor za sve koji žele proživjeti svoju bajku. Ovdje možete organizirati obred vjenčanja, prijem, a nećete morati tražiti ni alternativnu lokaciju za fotografiranje.

Meneghetti Wine Hotel & Winery

Sve čari Istre na najluksuzniji mogući način doživjet ćete u općini Bale na imanju Meneghetti. Luksuzni resort sastoji se od hotela, restorana i vinarije okruženih vinogradima i maslinicima. Ovo oazu možete u cijelosti rezervirati za svoj dan vjenčanja. Pogodna je za vjenčanja na otvorenom, recimo u vinogradu, ili u hotelskom restoranu, ako se vaše vjenčanje održava tijekom hladnijih mjeseci. Pogledate li nekoliko fotografija imanja, ne sumnjamo da ćete maštati o svom vjenčanju baš na ovoj lokaciji.

Sv. Andrija (Crveni otok)

Do sada smo spomenuli mjesta u unutrašnjosti, no uz morsku obalu ne nedostaje romantičnih lokacija. Jedna takva je otok Sv. Andrije (Crveni otok) nedaleko Rovinja. Ovdje se nalazi dvorac plemićke obitelji Hütterott koji je idealan za održavanje većih i manjih svadbenih proslava. Posebnost ove lokacije je prekrasan mauzolej obitelji Maskin u kojem možete organizirati civilni obred vjenčanja. Prednosti ove lokacije su blizina (15 minuta vožnje brodom) predivnog Rovinja u kojem možete organizirati fotografiranje ili crkveni obred.

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.01.2023. u 00:00
Tagovi: vjenčanja, Istra

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p